Аня Пенчева сподели, че не е зарязала първия си съпруг Сашо Диков заради любовта си с Ивайло Караньотов. Тя го напуснала по друга причина – журналистът предпочитал работата си пред нея.

„Аз се разделих със Сашо не защото не го обичах. Той беше отдаден на работата си. Тогава го интересуваше само Ефир 2. Направо беше обсебен. Дори веднъж забрави Пипи /дъщеря им – бел. ред./ в телевизията”, разказва Аня, пишат от БЛИЦ.

По онова време в нея се влюбва безпаметно днешният й мъж Ивайло Караньотов. Той дълго я ухажва, но без особен успех. „Ами толкова ми е бил акълът. Той ме сваляше, а аз се дърпах”, припомня си актрисата. В крайна сметка “отчаяната съпруга” не успява дълго да устои на чара на красавеца. Ивайло, който е син на театралната прима Славка Славова, се развежда с актрисата Юлиана Караньотова, изчаква търпеливо развода на Аня и двамата заживяват на квартира в пълна мизерия.

Срещу връзката им обаче се изправя и Славова, която заема страната на бившата съпруга на сина си. Когато обаче се ражда детето на Ивайло и Аня – Ангел, Славка най-накрая приема реалността и подарява на новата си снаха най-скъпото семейно бижу – красив пръстен с много диаманти.

Една болест помрачава временно щастието на Пенчева и Караньотов. Първата му жена Юлиана получава инсулт и, естествено, всички обвиняват за това Аня. Тя обаче се грижи всеотдайно за съперницата си и ако не си спечелва обичта й, то поне заслужава уважението й.