В интервю за Милена Попова от сп. Ева Моника Йосифова, бивша съпруга на легендарния шеф на Първа Частна банка Венци Йосифов и жената, от която Сергей Станишев очаква бебе, разказва за вълненията си около предстоящото майчинство и за любовта си към бившия премиер.

Моника Йосифова споделя, че бременността и е „ужасно желана”. „Искам да имам дете от човека, когото обичам. Това е толкова естествено продължение на една връзка, в която има силно привличане и емоция, това я осмисля. С такова огромно желание, по същия начин исках и двете си деца от брака ми с Венци Йосифов. И още нещо - сякаш винаги съм искала повече от две деца" - признава тя, цитирана от  Dir.bg

Двамата със Сергей Станишев се запознават служебно преди години, но в личен план се откриват, когато „изборите бяха приключили, а той преживяваше тежко резултатите. Видяхме се и коментирахме нещата и аз за първи път го видях съсипан и съкрушен, много сам и… объркан от всичко, което се пишеше. Объркан кой е той самият. Това ме накара да погледна по друг начин на него. Той имаше нужда от чисто човешка подкрепа и вероятно затова премахна дистанцията и ми позволи да го видя такъв. (...) Не знам, тогава усетих някаква магия. Нещо, което не мога за опиша с думи, защото то ще се изгуби в „превода”. Мога само така да го опиша: получих усещането, че сме двамата в една лодка в морето, само двамата… Мисля, че това е любов. Тогава той ми каза: знаеш ли, имам усещането, че мога да живея с теб. Което беше точно това, което аз исках да му кажа. И ми се е случвало само един-единствен път в живота - с предишния ми съпруг."

В момента двамата не живеят заедно, но обмислят да го сторят в бъдеще. Децата на Моника от предишния и брак Моника и Венцислав приемат спокойно връзката и със Станишев и искат да го опознаят по-добре, включват се в избора на име на бъдещата си сестричка. "Когато се развиха нашите отношения и стигнахме до момента „сега какво, накъде, ще живеем ли заедно, имаме ли перспектива, или се разделяме”, той ме прие с двете деца без никакви условия, показа, че е готов да се грижи за нас. За него не беше проблем, той е широко скроен и възпитан по различен начин" - благодарна е Моника.

Моника Йосифова се опитва да не обръща внимание на хорските приказки. "По-важно да имаш лично щастие, а не да живееш според чужда представа за щастието, да живееш на парче, заради някакви мигове. Да живееш откраднат живот. Не искам такъв живот за себе си" - категорична е тя.