Поли Генова тези дни се отдаде на един от малкото си грехове - хамлетовски терзания пред огледалото.

Поп звездата е в предпремиерна модна треска - тя трябва да избере гардероба си за Дюселдорф. Изисканото миньонче заминава на 2 май за немския град, за да се включи в маратона Евровизия. "Задължително е да изглеждам в пълна визуална хармония с трите момичета и двете момчета, които излизат с мен на сцената. А това, повярвай ми, никак не е лесно", твърди Поли. Цял екип от експерти от "Пени Блек" и "Макс&ко" разработват фешън проекта. Госпожицата и нейната женско-мъжка компания ще изгреят в бяло. По леко ангелската визия ще има дискретни и много шик черни акценти. Комбинацията между класика и графичност разкодира минипредставлението, замислено от Поли и колегите й.

"Според мен "На инат" и като хит, и като философия, е добре да се възприема точно така - тотален позитивизъм, оптимизъм и градивна енергия. Инатът е от най-ценните качества на нацията. Тъкмо той я е спасявал в критични моменти от историята. Това е моето послание в европейския контекст на конкурса - да се знае кои сме ние", коментира Генова.

Тя ще излезе под прожекторите с тоалет, който по време на шоуто й ще се трансформира - полата ще бъде захвърлена, за да остане панталонът. Обувките ще са високи, най-вероятно на платформи, но много стабилни, за да танцува с лекота. Аксесоарите ще са минимализирани - не само за да не пречат на хореографията, а и защото Поли не си пада по разточителните и тежки бижута. Не изключва възможността дори да се откаже от тях. "Най-елегантните дами в предишни издания на Евровизия бяха с малки черни рокли и без дрънкулки. Те бяха представители на страни от Западна Европа. Докато певците от Източна Европа понякога можеш да ги познаеш по кичозните украси. Те рядко са наясно, че малкото е винаги повече", цитира Поли великите френски дизайнери. Така става ясно, че тя никога не е била фен на натруфеността, въпреки че се облича с достатъчно ярки цветове.

Поли държи да бъде руса с асиметричен бретон - леко хипи, много рокаджийско. Автори на артистичната й прическа са коафьорите в салон "Арлет". "Не е необходимо всяка блондинка да е захаросана като Барби. Може да бъде и бунтарка като Пинк. Когато преди време от брюнетка минах на почти бяло, народът около мен се оказа в шок. Дори баба и дядо, като ме видели по телевизията, започнали да спорят - аз ли съм или някоя друга, чиито глас дублира моя".

Неотдавна Генова се завърна от мини европейско турне. Между изпълненията на "На инат" и купоните все пак е успяла да направи и бърз шопинг. "От Букурещ си купих страхотни милитъри кецове с флорални мотиви. От Молдова се върнах с празни ръце - там е беднотия. А хората са толкова благородни. Като се прибрах, бутиците на София ми се видяха като тези в Ню Йорк. От Гърция си взех едно-две бижута, но много семпли".

Когато е на шопинг из родното фешън стъргало, Поли често се отбива в "Бенетон" и "Сисли", тъй като обожава меките памучни творения на италианските майстори. Изкушава се и от актуалните творения "D&G". Почитател е на екстравагантността във всичките й измерения. Луда е по чантите - колкото по-големи, толкова по-добре. Налага ли се обаче да се появи в тежкарски външен вид в студиото на Нова телевизия, където снимат "На инат", облича копринажите, примерно, на "Макс&Ко", но ги съчетава с любимите си ботуши.

Източник: "Стандарт"