Лили Иванова загуби и на втора инстанция делото срещу Митко Щерев, научи “Труд” от композитора.

Певицата първо бе победена в повдигнатия от нея процес за обида в столичния Районен съд. Поредната й битка с Щерев бе в Градския съд, където магистратите потвърдиха загубата на Лили. Засега няма яснота дали присъдата ще бъде обжалвана от ищцата.

Иванова поведе съдебна война срещу композитора, създал едни от най-големите й хитове, обидена от негова статия в “Уикенд” със заглавие “Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня”. Повод за текста на Щерев е книгата “Истината” на Лили, в която той открил неверни твърдения за себе си и семейството си. Искът на певицата бе за 10 000 лв., разбивката на адвокатите й бе със следния “ценоразпис”: 5000 лв. за квалификацията “лъжкиня”, 3000 лв. за “винаги пее на плейбек и мами, че пее на живо” и 2000 лв. за “не може да чете ноти”. И двата пъти примата не се яви на живо в съдебната зала.

През декември 2010-а Иванова неочаквано предложи извънсъдебно споразумение на Щерев. То дойде почти година след началото на съдебните битки. Но когато желанието й стана публично известно, Иванова се отказа от сделката.

Междувременно Щерев води дело на друг фронт - за марката “Диана Експрес”. На 30 март е процесът му срещу музикантите Максим Горанов и Цветан Банов, които също имат претенции над името на групата.