Полузащитникът на Рома Даниеле де Роси обмисля трансфер в английския гранд Манчестър Юнайтед в сделка, която може да прати българския нападател Димитър Бербатов на стадион "Олимпико", пише английското издание metro.co.uk.

Италианският футболист обмисля да напусне Рим със семейството си, след като тъстът му беше убит, а по-късно стана ясно, че е бил жертва на изнудване.

Представители на Де Роси ще се срещнат с ръководството на "вълците", за да се уверят, че клиентът им ще бъде включен в трансферния лист през следващото лято.

На Де Роси му остава още една година от договора му с Рома, но предвид обстоятелствата може да се окаже и последната му.

Самият играч е изявил желание да премине в Манчестър Юнайтед, а Рома пък се интересува от българския нападател на "червените дяволи" Димитър Бербатов.

В последните няколко седмици българинът доста често е оставян на резервната скамейка от мениджъра сър Алекс Фъргюсън, независимо от факта, че е голмайстор на отбора през настоящия сезон.

Според слуховете е възможно да се стигне до размяна на футболистите между двата футболни гранда.

Спекулациите за трансфер на българския футболист в Серия А се засилват все повече, след като наскоро се появиха инфомации, че интерес към него проявяват Дженоа и грандът Ювентус.

Естествено "бианконерите" биха имали по-голям шанс да привлекат Бербатов, след като играчът е трансферна цел №1 на торинци.

Според италианския вестник "Кориере дело спорт" спортният директор Павел Недвед е най-големият привърженик в клуба на играта на Бербатов и го е препоръчал горещо на президента Андреа Анели.

Кандидатите за подписа на бившия български национал не са един и двама, но самият футболист не веднъж е изрзявал желание да остане в Манчестър Юнайтед.

Източник: Sportni.bg