Известната диетоложка Енджи Касабие отдели малко време от натоварения си график, за да разкаже за известните си клиенти, за несбъдната си кариера и за личния си живот, пише bliasak.bg.

- Енджи, представи се с няколко думи на читателите ни.
- Казвам се Енджи Касабие и по произход съм ливанка, но от 1991 година живея в България и затова съм с двойно гражданство. Зодия скорпион съм и затова следвам максимата, че „днешната работа трябва да се свърши днес или никога“.

- Какво те доведе именно в България?
- Семейството ми се премести да живее тук, заради работата на баща ми, който по професия е фармацевт. В Ливан има верига от аптеки, но тук не практикува това, а се занимава с търговия. С една дума бизнесът му ни доведе тук.

- Опиши ни от какво семейство си?
- Абсолютно нормално семейство. И както ви казах, всички имаме нормални професии и работим, това, което ни прави щастливи и пълноценни. Имам две сестри, които за съжаление са в Ливан и един брат, към който съм адски привързана. Аз съм най-голямото дете в семейството.

- Едва на 24 години си, а вече си завършила висшето си образование и си доказал се диетолог. Как успя за толкова кратко време да постигнеш това?
- Детската ми мечта беше да се занимавам с актьорско майсторство и пеене, за това всичките ми амбиции бяха насочени към тази цел. Учих в християнско училище, но си взех три години за 1 година и половина. На 13 имах шанс да замина за САЩ и да сбъдна мечтата си.

- А какво се случи? Защо си диетоложка на звездите, а не филмова звезда?
- Не съм се отказала от мечтата си, а работих по усъвършенстването ми. Истината е, че баща ми ми е голяма слабост и аз много го слушам. Той не ми позволи едва на 13 да замина за Щатите, а ме посъветва следното: „Ако си просто актриса, не е достатъчно, по-добре е да си актриса-фармацевт“. Послушах го и записах да следвам фармация, но не се чувствах на мястото си, за това се преориентирах към диетология и естетика.

- Какъв беше шансът, който пропусна?
- Имах шанс да уча в Холивуд и си бях подготвила всичко, включително си бях изтеглила учебните години.

- Ти помогна на актьора Стефан Данаилов в борбата с килограмите. Знаеш, че той се снима в сериала „Стъклен дом“. Би ли се снимала и ти, ако те поканят?
- Да, разбира се! Това ще ми е като сбъдната мечта, много бих се радвала и веднага ще приема предизвикателството.

- В Дубай на парти си се запознала с Бритни Спиърс, която вече е твоя пациентка. Как тя се довери именно на теб?
- Да, постоянно ме питат за нея. Всичко стана много случайно и изобщо не съм подозирала, че ще се срещнем, още по-малко пък в Дубай. Тя беше гост на едно парти, на което присъствах и аз с мои приятели. Много е очарователна, много е магнетична. Моите приятели ме представиха на нея, а тя се заинтригува от гурме диетата ми, която не те лишава от нищо, а същевременно отслабваш. Видяхме се на следващия ден, направих й диетата, която трябваше да спазва 3 месеца - да се храни само с определени неща, които трябваше да се приготвят по определения от мен начин, и всичко това да се следи от нейния личен диетолог в САЩ. По-късно екипът й се свърза с мен, за да ми каже, че Бритни е останала много доволна и че освен от излишните килограми е успяла да се освободи и от стреса.

- А верни ли са слуховете, че редовно си пиете кафето заедно и сте близки приятелки?
- Имам покана за среща с нея в САЩ, но все още не съм решила кога мога да пътувам и да осъществя официалното си посещение. Така че не сме си толкова близки, както се пише.

- А какво се случва в личния ти живот?
- Ами за съжаление имам всичко друго, освен личен живот. Направо не знам докога ще ме търпи така моят приятел.

- Разкрий ни малко подробности около него.
- Заедно сме от четири - пет години, но не живеем заедно, тъй като аз все още съм арабка и според нашите обичаи, преди брака не е позволено да живееш с приятеля си.

- Той българин ли е?
- Не, грък е. Хирург-ортопед.

- Смятате ли скоро да се жените?
- Планирахме го за зимата, но се отложи. Сега пък го отложихме за лятото. Времето ще покаже (усмихва се).