Покосеният от тежък инсулт през миналия октомври Христо Мутафчиев, отново се завръща към обичайното си ежедневие.

Той готов да поеме функциите си като шеф на Съюза на артистите и дори започна репетиции за театрални постановки и нов телевизионен сериал, пише kliuki.bg.

„Не се предадох благодарение на силния си дух. Събудих се в болницата, свит като ембрион. Чувствах, че не мога изобщо да движа лявата половина на тялото си. Но егото ми е по-голямо от болката. Реших, че няма да се дам, няма да бъда жив труп в инвалидна количка. Благодарение на себе си и докторите сега съм пред вас, жив и здрав, напук на всичко!“, убеден е Христо Мутафчиев.

За последните си мигове в съзнание преди удара Ицо споделя, че бил в хотелската си стая и си сипал голямо уиски с лед за релакс. След това му причерняло…

В момента звездата на Народния театър пише книга, посветена на оцеляването си след инсулта. Идеята за мемоари му хрумва, докато е в реанимацията на болницата.

„Аз споделям за състоянията, през които минавам, а драматургът Яна Борисова пише и стилизира. Когато се събудих, тя дойде да ме види, говорихме много дълго. Нейният съпруг също е преживял това, помагаше ми с много ценни съвети как да преминавам през съответните препятствия“, обяснява Мутафчиев.

Работното заглавие на книгата е „Диагноза: Христо Мутафчиев“.

Снимки: Bulphoto