Полицията в японската столица Токио отмени неочакван концерт на британската рок група Radiohead заради тайнствено съобщение в "Туитър".

Там се появи съобщение от името на групата, което гласеше:

"Площад "Хатико", Сибуя, 59 минути 18 петък".

 От тези думи поклонниците на групата решиха, че кумирите им са планирали изпълнение на живо в подкрепа на албума им The King Of Limbs, поясни в. "Дейли телеграф", цитира БГНЕС.

Мнозина бяха решили, че групата ще даде концерт в Токио на известния площад "Хатико" в квартала Сибуя и моментално разпространиха съобщение сред меломаните по целия свят.

Пиар службата на групата опроверга информацията. Феновете обаче не повярваха и продължиха да очакват, че концертът все пак ще се проведе и ще бъде излъчван на големите екрани, монтирани на площад "Хатико".

Надеждите им обаче се изпариха, след като представителка на групата в Токио заяви, че някакво събитие все пак е било планирано, но е било отменено от съображения за сигурност поради бързо разпространеното в "Туитър" съобщение.

"Събитието бе отменено заради огромния брой съобщения и препращания в "Туитър" и заради опасения за обществената сигурност", заяви представителката, цитирана от британския вестник.

Почитателите все пак бяха помолени да чакат "нещо особено" от групата.

Скоро след това Radiohead качи в Интернет своя нов албум The King of Limbs. Той впрочем може да бъде свален срещу 9 долара от сайта thekingoflimbs.com.

Както вече бе съобщавано, Radiohead са посветили новия си албум на хилядолетен дъб, който се намира в гора в графство Уилтшир недалеч от студиото, където групата записа част от предишния си албум In Rainbows.

Вижте видео:

Radiohead - Lotus Flower

Снимки: Getty Images/ Guliver