Елен Колева ще бъде водеща на кулинарното телевизионно състезание Lord of The Chefs по bTV.

Предаването ще започне през март и ще се излъчва два пъти седмично в праймтайма на телевизията, в продължение на 3 месеца.

Актрисата, която има зад гърба си редица роли в късометражни и пълнометражни филми, а през 2007 г. бе обявена за най-добра българска актриса за участието си във филма „Шивачки”, бе специален гост в „Тази сутрин” по bTV.

Тя обясни, че целта на шоуто е да представи кулинарията като изкуство.

„Не става дума за това как се прави, например, миш-маш, а за неща, които са истински постижения в кулинарията”, допълни тя.

Това е и причината интерес към шоуто да проявят толкова много хора.

Желание да демонстрират своето готварско майсторство в Lord of The Chefs заявиха близо 10 000 участници.

Само 150 от тях обаче стигнаха до телевизионния кастинг.

Водещата разказа, че сред най-любопитните кандидати е французин, който е живял във Великобритания и е бил главен готвач на турнетата на Металика, AC/DC, Джипси Кингс, Мадона, Лени Кравиц, а впоследствие се е преместил да живее в едно българско село.

На кастинга с е явил и турчин – личен готвач на бивш турски президент, както и индиец, който има индийски ресторант.

Освен професионални готвачи, своите умения в кухнята са показали и любители-кулинари с интересни професии – волейболистка, инженер, криминолог.

Елен разкри още, че Lord of The Chefs ще се снима извън София. Кое е мястото обаче, водещата не пожела да издаде. „Това е точното място”, бе единственият й коментар.

Снимка: сп. „Всичко за жената”