Руският супермодел Ирина Шейк, приятелка на футболната мегазвезда Кристиано Роналдо, украси корицата на тазгодишното издание за бански костюми на списание Sports Illustrated.

Новината бе съобщена в "Късното шоу на Дейвид Летърман", което се излъчва на живо по CBS от 1993 година насам, пише .

 Зеленооката красавица е позирала много пъти за списанието през последните четири години в добавка на работата й за Armani и Guess, но това е нейната първа поява на корицата на специалното издание.

*Снимки: Getty Images/ Guliver

25-годишната рускиня сподели, че е била много изненада от избора й за лице на годишника.

*Снимки: Getty Images/ Guliver

"Има 10 модели в топ листата и никой не знае до последната минута кое момиче ще е на корицата. И когато я видях, не можах да повярвам", заяви г-ца Шейк.

Фотосесията с нейно участие бе заснета преди няколко месеца на Хавайските острови и Филипините.

На корицата моделът позира в бански Sauvage by Elizabeth Southwood.

Ирина, чиято истинска фамилия е Шейхислямова, се среща с португалския нападател от края на миналата пролет.

Двамата се запознават по време на фотосесия за Armani Exchange и от тогава са неразделни.

 Но въпреки че е често върху кориците и 12-метрови билбордове и има връзка с един от най-известните футболисти в света, 25-годишната красавица казва, че всъщност е срамежлива и не търси внимание.

Тя разбива и един друг стереотип за манекенките, а именно че дългокраките нежни създания от модните подиуми са повърхностни същества.

Ирина Шейк свири безупречно концерти на Бетовен за пиано, чете Достоевски, участва в благотворителни каузи за деца-сираци и не гледа телевизия, с изключение на случаите, когато на екрана е самата тя.

Като модел на бански костюми на вътрешните страници на Sports Illustrated 2011 се изявяват още парагвайската копиехвъргачка Лерин Франко, която беше избрана за най-горещата спортистка на всички времена в класацията на американския сайт Bleacherreport.com.

А също и Хилари Рода, както и "миналогодишната корица" Бруклин Декър, съпруга на американския тенисист Анди Родик.

Междувременно неотдавна в Интернет се появиха снимки от коледната романтичната ваканция на Ирина и Кристиано на Малдивите.

Влюбените гълъбчета всячески се опитваха да се скрият от папараците по време на своята почивка, но затова пък с охота позираха със служители на хотела, в който бяха отседнали - доказателство, че съвсем не страдат от звездна болест.

Обслужващият персонал останал във възторг от пребиваването на спортиста и модела, тъй като двамата били много учтиви и не предявявали никакви претенции.

Всичко, от което те имали нужда, били шезлонги и разхладителни напитки.

На Малдивите звездите изглеждали влюбени до уши и на практика не се отделили един от друг нито за миг.

Сега в отношенията на двамата цари пълна хармония - те дори живеят заедно в новия дом на футболиста.

В къщата има всичко необходимо, включително и пиано за Ирина, която обожава класическата музика.

Искате още снимки на горещата Ирина?