Той е една от най-големите звезди в света, свикнал всяка негова прищявка да бъде задоволявана на момента.

Но бившият капитан на английския национален отбор по футбол Дейвид Бекъм вчера показа, че той също може да направи нещо за другите, след като се притече на помощ на закъсал шофьор, пише .

Както е известно, в момента полузащитникът тренира с елитния Тотнън и живее в баровското си имение "Бекингам Палас" в Соубриджуорт, Хертфордшир.

На път за тренировъчната база на "шпорите" в Чигуел, графство Есекс, в сряда сутринта, той видял "Нисан Примера", спрял насред пътя.

Въпреки проливния дъжд, 35-годишният футболист натиснал спирачките на своето "Ауди" и отишъл да помогне на пострадалия водач Пол Лонг, който се оказал фотограф по професия.

Самарянската постъпка на Бекъм стана публично достояние, след като г-н Лонг се обади на водещия Ричард Бейкън по време на неговото следобедно шоу по Radio Five Live вчера и разказа за добрината на играча.

"Карах двете си деца към училище, когато автомобилът ми закъса в средата на много натоварено кръгово кръстовище в Хертфордшир. Стояхме си така в продължение на 10 минути, но никой не спря да ми помогне, и аз много се изплаших за хлапетата, защото колите профучаваха край нас и като нищо можеше да пострадаме. След това видях как някой отбива, а когато човекът се приближи разпознах в негово лице Дейвид Бекъм.

Бях толкова шокиран, че успях само да кажа:

"Ама ти си Дейвид Бекъм!" Той кимна и ме попита дали съм добре. Аз му отговорих, че не съм ранен и го помолих да ми помогне да избутаме колата ми настрани от платното. Не можех да повярвам, че именно Бекъм ни спаси. Казах му: "Благодаря ти, Дейвид. Обичам те, човече".



Аз винаги много съм го уважавал, но сега вече съм най-големият му фен, въпреки че се чувствам малко глупаво, че му казах, че го обичам", разказа за преживяванията и емоциите си Пол Лонг.

Вижте видео: