В началото бе бързината. Най-бързата бяла жена Ивет Лалова става посланик на телефон 112, от чиято бърза реакция зависят човешки животи, пише "Стандарт".

Церемонията по представянето на европейската шампионка ще е утре, 11 февруари, по повод европейския ден на телефона за спешни повиквания. "Ние сме четвъртата страна, която излъчва национален посланик. Преди нас това направиха само Румъния, Дания и Швеция", уточниха от спешния телефон и допълниха, че директивата е на Европейския съюз.

Преди няколко месеца Ивет Лалова е била поканена лично от главния секретар на МВР Калин Георгиев и шампионката с радост приела при всяка своя медийна изява да рекламира спешния телефон. При това абсолютно безплатно.

"Искахме да е известно и любимо лице, Ивет е млада, позитивна и емблематична за българския спорт", обясниха още избора си от 112. По данни на дирекцията повече от 50 процента от населението все още не използват активно телефон, целта на кампанията е услугата да бъде популяризирана и използвана от всички нуждаещи се от спешна помощ.