България загуби от Люксембург втората си среща от предварителна група "Б" на група 1 на зона Европа/Африка за "Фед Къп", след като Люксембург спечели и двете срещи на сингъл.

В първата среща 35-годишната Ан Кремер победи третата ракета на България Диа Евтимова и така Люксембург поведе с 1:0. Първата ракета на България Цветана Пронкова отстъпи на Манди Минела с 4:6, 4:6 и това определи крайния победител в срещата. Преди да излезе на корта Цветана Пиронкова се оплакваше от болки в китката на дясната ръка. Лекарят й постави превръзка на китката и пристегна лявото й бедро, където пловдивчанката също чувстваше болки.

Пиронкова спечели първия гейм в първия сет, но изглежда болките на стихваха и пловдивчанката допусна загуби в четири поредни гейма. В крайна сметка Минела спечели първия сет с 6:4. Вторият сет бе много по-оспорван - Минела поведе с 2:0 гейма, Пиронкова изравни на 2:2 и поведе с 3:2. Последва ново равенство - 3:3, след което Пиронкова поведе с 4:3, но явно силите й стигнаха дотук и в крайна сметка Минела спечели и втория сет с 6:4. Утре България играе последния си мач в групата срещу домакина Израел.

Предстои мач на двойки между Цветана Пиронкова и Магдалена Малеева /България/ срещу Ан Кремер, Манди Минела /Люксембург/.

Източник: Sportal.bg