Любимецът на народа направил един от поредните си маратони с алкохол, което се оказало фатално.

В момента търновският бизнесмен лежи в кардиологията на oкръжната болница в старата столица. Пищова се чувства по-добре и сам разказа пред БЛИЦ как се е стигнало до инцидента.

"В момента се чувствам по-добре, но ще лежа седем дена. От забавление и шеги се оказах в това състояние", каза по телефона той.

Във вторник вечера с приятели пристигнали в Арбанаси от Боровец. Последвала луда веселба. На сутринта решили да продължат с четири момичета купона в апартамента му в Търново. Към 9.00 обаче усетил, че става нещо страшно.

"Честно казано, не бях спал близо два дена. Само купони, секс и алкохол. Аз съм с високо кръвно по принцип. Потя се много, дробовете ми се пълнят с вода и не мога да дишам... Това се случи и в сряда сутринта", припомня си Митьо.

Бързата реакция на екипа от Спешна помощ го спасила от най-страшното.

"Благодаря много на докторите. Ако не се бяха погрижили за мен по толкова професионален начин... Не ми се мисли!", изстена по телефона осезаемо отпадналият и измъчен Митьо. Той се надява на бързо възстановяване и обеща, че оттук-нататък ще промени коренно начина си на живот.