Макар че е смятана за една от най-търсените млади холивудски звезди, Кристен Стюарт настоява, че всъщност вътрешно е истинска загубенячка.

Звездата от вампирската сага краси корицата на американското издание на Vogue и говори за възхода на кариерата си, проблемите на славата и новите си хобита, пише "Дейли мейл".

20-годишната актриса с най-сериозно изражение признава, че е голям любител на голфа и че приятелите й често й се подиграват, че гледа канали за готварство.

"Аз съм такава загубенячка", казва тя.

Едно от новите й хобита е да готви за близките си приятели.

"Изграждаш си периметър от наистина важни за теб хора."

Актрисата обсъжда и борбата си с неприятните страни на славата.

"Трудно ми е да го обясня", казва тя.

"Просто не мога да ида до мола. Дразня се, че не мога да излизам навън твърде често".

 "И също, че никога повече няма да съм просто "някакво момиче". Просто някакво момиче на някакво място. Край с това.'

Но това не се отразило на актьорските й амбиции.

Кристен казва: "Избирам си роли, които са очевидни предизвикателства и ако не мога да играя такива неща, значи не искам да се занимавам изобщо."

"Превръща се в натрапчив импулс", обяснява тя за намирането на добра роля и признава, че понякога й е трудно да се отърси от чувството.

В момента снима последните два филма от сагата "Здрач" и усеща тежестта да играеш Бела Суон, "героинята е станала част от съзнанието на толкова много хора. Все по-често е и в моята глава, защото сме на края и изминахме толкова дълъг път. Просто искам феновете на книгата да са доволни."

После се смее. "Май не ми пука за никой друг."

Вижте фотогалерия: Кристен Стюарт за Voguе, февруари 2011

Вижте видео:

Кристен Стюарт за Voguе, зад кадър