През 2011 година австралийската поп звезда Кайли Миноуг ще реализира своето единадесето световно турне - Les Folies, в подкрепа на 11-ия си студиен албум Aphrodite.

Към момента обявените дати от обиколката са 54, първата от които е на 19-ти февруари в Дания, а последната - на 22-ри май в Лас Вегас, САЩ.

Резиденцията на Кайли Миноуг на Стария континент ще приключи на 12-ти април и включва три концерта в прибалтийските държави, наред с дати във всички големи европейски държави.

42-годишната изпълнителка декларира намеренията си да представи на света най-уникалното шоу и високотехнологична сцена, виждани досега, в това число съоръжение за въздушна акробатика на стойност $25 млн. и 30 водни фонтана.

Въпросното съоръжение ще бъде реплика на конструкцията, създадена за най-високобюджетната бродуейска постановка Spider-Man, а водното шоу, включващо т. нар. "дъждовна завеса" - на инсталациите в хотел Bellagio в Лас Вегас и тематичния парк California Adventure на Disney.

Екипът на Кайли Миноуг ще включва 10 танцьори, 8 въздушни акробати, петима музиканти и две бекинг вокалистки, които ще разполагат с гардероб от над 200 тоалета. 120 души ще се грижат за транспортирането на 45-тонното съоръжение, разпределено в 10 тира.

Източник: Avtora.com