Красимир Маринов, известен като Големия Маргин, вече не е обвинен за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщава БЛИЦ.

Причината е, че няма достатъчно доказателства, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Наказателното производство срещу Красимир Маринов е било прекратено от Чавдар Ангелов, прокурор от Софийската градска прокуратура. Той обаче не е съобщил за това на другите наблюдаващи обвинители, работещи по случая. Затова е наказан и е изпратен временно да работи в районната прокуратура.

Постановлението му за прекратяване е обжалвано, каза Кокинов. Жалбата е от адвокатите на Маринов, но съдът е върнал всички документи на прокуратурата за окомплектоване на материалите.

Големия Маргин и още няколко души, сред които Стефан Бонев-Сако са обвинени в организиране на престъпна група за разпространение на наркотици. Сред сочените за участници в групата е и Тихомир Георгиев.

Той е основен свидетел на прокуратурата по процеса срещу Златомир Иванов, делото срещу братята Красимир и Николай Маринови и срещу задържаните по операция "Наглите".

През лятото Софийският апелативен съд окончателно освободи под домашен арест Красимир Маринов-Големия Маргин. Апелативният съд тогава записа, че макар да има достатъчно доказателства, че Маринов е ръководил организирана престъпна група, разпространяваща наркотици, в голяма част от времето от януари досега той е прекарал в болница. Затова е и безсмислено да му бъде определяна мярка за неотклонение "задържане под стража".