Създателят на най-мъжкото списание в света - “Плейбой”, реши да приватизира създанието си, предаде Франс прес.

Живеещият със “зайчета с големи очи и изваяни бедра” татко Хю предложил на компанията Playboy Enterprises Inc по $ 6,15 на акция и отговорът бил “да”.

Хефнър (84) иска всички акции, които не притежава (към средата на 2010-а той държеше 70% от акциите клас А и 28% от акциите клас Б.

Той ги купува чрез компанията си Icon Acquisition Holdings, L.P..

Култовото списание за мъже тръгна през 1953 г. (в първия брой на “Плейбой” лъсна по евина одежда Мерилин Монро -б. р.) и бе създадено с инвестиция от $ 600. Цената от $ 6,15 за акция прави стойността му около $ 207 млн. “Плейбой” има дългове от $ 115 млн.

Хефнър предложи миналия юли по $ 5,5 за акция, но съперникът му “Пентхаус” на FriendFinder Networks веднага наддаде до $ 6,25 за “заешка” акция.

Затова Хефнър коригира офертата си и е на път да спечели списанието. Акциите на компанията, издаваща “Плейбой”, се търгуват на борсата от 1971 г. През последните години обаче стойността им се срина заради интернет, пише "Труд".

В киберпространството ценителите на женското тяло откриват доста повече предложения безплатно, отколкото в печатното издание на Хефнър.

“Много по-лесно се управлява еднолично компания, отколкото такава, в която има много акционери, които непрекъснато питат колко са им дивидентите”, коментира анализаторът на банковите пазари Дейвид Банк.

Наддаването за акциите ще започне на 21 януари т. г. и ще приключи след 20 работни дни. На пазара ще отидат 22 милиона акции, които няма да могат да бъдат изтегляни от търгуване.

През декември Хефнър заяви, че се готви за трети брак - с 24-годишната си приятелка Кристал Харис, с която вече е сгоден.