Продуцентът на предаването „На инат” Красимир Ванков застана пред „ШОУ” за първи път, за да сподели любопитни подробности за телевизионното магаре и тв-магариите.

Той е роден през 1977 г. Завършил е музикално училище в Плевен, а през 2000 г. се дипломира в НАТФИЗ, специалност “Куклено актьорско майсторство”.

За първи път видяхме Ванков по телевизията като водещ на предаването “Рекордите на Гинес”, а след това той реши да остане зад кадър като продуцент.

Живее от 12 години с актрисата Невена Бозукова, по-известна като Неве от “Аламинут”, пише blitz.bg.

- Краси, откъде ви хрумна да създавате виртуална суперзвезда в лицето на анимационния водещ Марк О’Селски?
- Пазарната ситуация в телевизиите ме подтикна. При такава конкуренция от всякакви водещи, които лекуват суета в телевизионен ефир, се отвори място най-много за едно магаре. Алтернативно решение!

- А защо точно магаре?
- А защо не! Какво му е? Ако беше богомолка, ще ме питате защо точно богомолка? Ами защото магаре ми харесва. Защото може да пита всичко. Не претендира за интелект като повечето водещи из ефира. Не се срамува от селския си произход, за разлика от доста други. Има прекрасно дебелашко чувство за хумор, което му отива и супер си пасва на балканската ни действителност.

- Доволен ли сте от досегашния рейтинг на „На инат”? Съотнесен с този на останалите тв продукции, какви са равносметките?
- Резултатите са ни прекрасни. Има с какво да се похвалим и то не е малко, но не искам аз да говоря за тези неща. Прегледайте ги вие и си направете анализ.

- Ще ми издадете ли кой се крие всъщност зад Марк?
- Да, ще ви издам! Зад Марк се крият чувството за хумор на сценаристите, усърдността на момичетата от екип гости, талантът на дизайнерите, безмълвната, но безупречна работа на техническия екип и не на последно място моето голямо его! Толкова е просто.

*Магарето Марк О’Селски

- Имало ли е случай да поканите някого и той да поиска пари за участието си? И ако има такъв момент, как ще реагирате?
- За близо 130 предавания вече сме имали всякакви случаи. По-интересно обаче е, че има хора, които са готови да си плащат, за да ги поканиш. Това ми се струва вече откачено.

- А бихте ли направили в такъв случай опит да поканите естрадната прима Лили Иванова, независимо че за някои от участията й в тв предавания се знае, че са били след подобни финансови уговорки преди това?
- Да, разбира се. Бих я поканил. Тя е легенда, която всяко шоу би приело с охота и респект, но да правим финансови уговорки... едва ли. Не за друго, но не знам дали може да ми издаде фактура, а и дали ще си декларира дохода после в данъчната декларация.

- Прекалено висока топка ли е Бойко Борисов, или пък някои от настоящите министри за диванчето в „На инат”?
- Нееднократно каним премиера с ясното съзнание, че няма да дойде. Той не ходи в много други сериозни предавания, а те му ходят на крака за интервю, че при магаре ли да дойде? Забавлява ме и това, че министрите от кабинета реално се страхуват да дойдат и това провокира сценаристите на шоуто. Ами ако дойдат и разговора тръгне така, че кажат нещо, което не е одобрено, какво става? След няколко цветни изказванията на министри преди месеци, както всички помним, беше наложен контрол кой какво и с кого говори.

Те си имат абонаменти за едни предавания, а на други места не стъпват. Въпреки това трябва да кажа, че досега в предаването ни гостуваха и доста сериозни личности от политическия и обществения живот – Йорданка Фандъкова, Меглена Кунева, Желю Желев, Весела Лечева, Андрей Райчев, Андрей Пантев, Евгени Дайнов, Петьо Блъсков, Венелина Гочева, Теодор Насков, измислил прекрасната акция за депутатите и скъпите подаръци телефони. За всички тези хора не е проблем общуването с магаре, но за хората от кабинета очевидно е.

- Разкажете най-куриозната случка, която свързвате с „На инат”.
- Май не е точно куриозна, но една случка ме накара да се чувствам тъпо, че съм част от хората, занимаващи се с телевизия. Беше в предаване, в което гост беше Люба Кулезич. По едно време, не знам дали си спомняте, това лято тя имаше апетити да става директор на БНТ и участваше в конкурса с официална кандидатура. При въпрос от страна на Марк защо се кандидатира, вярва ли, че може да се справи и има ли този потенциал, нейният отговор беше, че тя, видиш ли, си правила експеримент с тази кандидатура.

*Люба Кулезич в "На инат"

Искала да провери дали е честен конкурсът? Тоест, разбирайте, ако ме изберат, значи е честен, ако не ме изберат, значи е нагласен. След края на предаването госпожа Кулезич държеше да се видим, защото не била доволна от формулирането на някаква теза в предаването и искаше или да презапишем тази част, или да я отрежем. Между другото, тя е единственият човек досега, който официално е искал подобно нещо. Все едно, обясних, че това не може да стане. Каквото е казано, казано е. Колкото – толкова.

Позволих си да направя директен коментар на позицията й спрямо конкурса и СЕМ. Отбелязах, че подобно поведение е много удобно за нея, но не знам доколко е честно. “А ти какво очакваш? Така и в двата случая излизам победител” - отговори тя и не мога да ви опиша пламъка на задоволство в очите й. С вярата, че е измислила шифъра на Леонардо, стоеше достолепна срещу мен, неосъзнаваща слабостта си и че от такива селски тарикатлъци едва ли има полза. Удивителен е понякога наивитетът на подобни хора. Пази, Боже!

Вижте видео:

На инат с Люба Кулезич 

Интервю: Анелия Попова