Вчера в Народен театър "Иван Вазов" се състоя благотворителният концерт от инициативата "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда".

Събитието е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова и се осъществява за осма поредна година.

Водещи на двучасовия спектакъл бяха актьорите от "Стъклен дом" Елена Петрова и Калин Врачански. Близо 100 изпълнители, сред които Емилия, Анелия, Емануела, Преслава и Константин, Миро, Николина Чакърдъкова, Елица и Стунджи, се включиха в благотворителния концерт тази година. Музиканти, певци и танцьори от всички стилове изразиха своята подкрепа за каузата.

Осмото издание на благотворителната инициатива вече събра близо 1 189 000 лева. В предишните издания бяха събрани близо 17 млн. лева. Подпомогнато беше лечението на повече от 700 деца. За 110 болници бяха купени линейки и медицинско оборудване.

Средствата, събрани чрез "Българската Коледа - 2010", ще бъдат дарени на специализирани детски клиники и на деца, нуждаещи се спешно от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса, информира ни btv.bg.