Тони Димитрова на Бъдни вечер е канена на приятелска софра в махалата. Съседите й поръчали да занесе само пиенето.

"Голяма проза. Ще трябва да експериментирам. Не мога да се появя единствено с бутилки", отсича пред в. "Стандарт" поп звездата и се кани да развихри въображението си над тенджерите. Днес тя ще стъкми поне три ястия, които да не се повтарят с тези на приятелите й. Започва със салата от кускус и зеленчуци от книжката на Иван Звездев - леснотия за душата. Към сварения и овкусен кускус се добавят зеленчуци по желание. Бургазлийката ще натъкми и гъби с ориз и сухи чушки, пълнени със зеле. Постната вечеря ще прелее в имен ден на една от нейните приятелки.

После Тони влиза в ролята на Дядо Коледа за 11-годишната си дъщеря Меги. Тийнейджърката вече е написала традиционното писмо до белобрадия старец и очаква глезотийките си. За себе си Тони е опаковала четири италиански сини чинии и купа, изрисувани със скариди. За приятелите си е подбрала двойки дизайнерски чаши за кафе. Специален поднос за сирене с ножове е пък изненадата за брат й.

Тази година Тони пости за първи път в живота си, но лишаването от вкусотийки не я е измъчило много. Периодично певицата прави месечни диети без животински храни. А за Коледа си има своя специалитет - майсторска капама с няколко вида месо и зелеви листа. Утре Тони участва в кампанията "Българската Коледа". След това се е заканила да приготви още една класика - свинско с кисело зеле и ориз. Неин приятел от Асеновград, маестро в кулинарията, ще я зарадва с тенджера от любимите й станимашки сармички.