Лили Иванова предложи споразумение на композитора Митко Щерев! Бомбата хвърли вчера в Софийския градски съд Виктор Тотев, адвокат на певицата, пише "Труд".

Предложението за помирение дойде почти година след като певицата заведе дело за клевета срещу Щерев. Причината - статия от май 2009 г., публикувана в “Уикенд” под заглавие “Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня”. Певицата се засегнала и от ремарките, които гласят - “винаги пее на плейбек и мами, че пее на живо”, “не знае да чете ноти”. Повод за написаното от Митко Щерев била книгата “Истината” на поппримата, в която той открил неистини за себе си и семейството си. Заради дискомфорта, който предизвикала статията му, Иванова поиска обезщетение от 10 хил. лв.

През април композиторът бе признат за невинен от софийския районен съд. Лили и адвокатите й обаче обжалваха решението пред по-горна инстанция. Вчера се очакваше делото да приключи. Призован за разпит бе главният редактор на “Уикенд” Мартин Радославов, за да обясни дали заглавието и ремарките в статията са негово дело.

“Нямам спомен дали съм ги писал, възможно е. Със сигурност мога да кажа, че съм одобрил статията в този й вид”, обясни журналистът пред съдия Светла Букева. Той уточни, че не винаги редакторите изваждали в подзаглавия цитати от статиите. Не рядко си служили с изводи и извлечения по тяхно усмотрение. Радославов добави, че статията била дадена на диск, който редакцията не съхранявала.

Показания вчера трябваше да даде и бившата зам. главна редакторка на “Уикенд” Кристина Патрашкова. Журналистката обаче пратила молба до съда, като го уведомила, че внезапно заболяла. “Болничният лист не удостоверява нейна трудонеспособност. Ако повторно стане причина за отлагане на делото, ще бъде глобена”, разпореди съдия Букева. И отложи процеса за 2 февруари.

Тогава се очаква Патрашкова да даде показания и да стане ясно “стиснали ли са ръце” Щерев и Иванова. Все още не е известно какви ще бъдат претенциите на двете страни по делото за спогодбата. “Аз нямам нищо против този театър да приключи”, каза в заключение композиторът.