След като Елена Петрова завоюва титлата "Жена на годината" сред българските актриси, нейната колежка Сандра Бълок също се окичи с подобно признание.

То обаче идва от американското списание People. Бълок е начело и на списъка на изданието за най-интересни личности на годината. През 2010 Сандра Бълок спечели "Оскар", стана майка, оглави кинокласациите и се разведе с неверния си съпруг Джеси Джеймс след скандал, който разтърси средите на шоубизнеса в САЩ. Освен това актрисата оглави и списъка на "Форбс" за най-високоплатените жени в киното, като спечели 56 милиона долара, пише "Новинар".

За най-шокираща раздяла на годината обаче не беше избрана драмата на Бълок и Джеси. Според читателите на People разводът на Кортни Кокс и Дейвид Аркет е бил най-неочакван.

Друга звезда от сериала "Приятели" - Дженифър Анистън, пък беше обявена за най-добре облечена знаменитост. За сватба на годината читателите на People избраха венчавката на Меган Фокс и Брайън Остин на Хаваите.

Списанието включи и политици в своята класация за личности на годината. Според People най-добрата съпружеска двойка на Америка през 2010 г. е била президентското семейство - Барак и Мишел Обама. Бившият кандидат за вицепрезидент Сара Пейлин пък шеговито беше наречена "най-едрокалибрена пушка".