Примата на българската естрада Лили Иванова бурно аплодира гей пиесата „Горката Франция” от Жан Ко, която се игра при претъпкан салон в неделя в „Сълза и смях”.

Иконата на поп музиката дойде секунди преди началото на представлението и в компанията на двама нежни левенти се шмугна инкогнито между публиката. Звездното є присъствие обаче бе разконспирирано в края на пиесата, когато при поклоните на актьорите бяха поднесени цветя от нейно име.

Не само Лили Иванова с високите токове на ботушите си събра очите на многобройните зрители. Сред публиката се забелязваха някои известни имена от телевизионния и шоубизнес, които редовно пълнят колонките на жълтата преса.

Сред ВИП персоните се откроиха стилист Капанов, Катето Евро, Камен Воденичаров, Марта Вачкова и други.

Иначе френската комедийка може да послужи като учебно помагало за това как да кажа на родителите си, че съм хомосексуалист. В ролята на гей двойката блестят Александър Кадиев (Жозе) и Фахрадин Фахрадинов (Мишел), който трябва да се справи с нелеката задача да каже в лицето на баща си Виктор (Сашо Дойнов) и майка си (Албена Михова), че не може да изпитва нежни чувства към жени, а към мъже.

Разбира се, от този казус произлизат ред комични ситуации, добре познати ни от други филми и пиеси с подобно съдържание. Видимо играта на сина на Катето Евро в „Горката Франция” доста се различаваше от тази в театър „Зад канала”. Младият актьор се пуска по тънката лайсна, като обиграва смешните черти на образа си с елементарно чупене на китки и заголване на бедър. Но пък това предизвикваше шумен възторг у публиката, която го възнаграждаваше с шумен кикот.