В новия брой на списание Grazia Елена Петрова споделя, че първоначално за нея била безмислена ролята на Елена в "Стъклен дом".

"Стори ми се интересно, защото това беше роля, която е много далечна от мен. Бях измислила много средства, с които да я представя на зрителите, щеше да бъде хубаво поне веднъж да избягам от себе си. В крайна сметка ме дадоха Боряна, за което не съжалявам. Тази роля е сбъдната мечта за мен, защото определено е нова стъпка в моето развитие.

Оттук нататък не смятам да се връщам към образите на девойките, които все още търсят правилния път в живота си, към момичетата без биография. Напротив, искам да вървя напред в ролите си и да избирам характери и героини, които имат какво да скрият, но и знаят кога да се разкрият" - казва красивата актриса.



На въпрос на списанието дали самата Елена Петрова има какво да крие, тя е категорична: "Всяка жена има какво да крие. И това я прави интересна. Както се казва, ние сме шедьовър на природата. Много е трудно да бъдеш муза цял живот."