Миролюбивият поход на холивудската звезда Анджелина Джоли се води на "два фронта" ­ филмовият - екип снима "Безименен любовен разказ" в Сараево и Вареш, а в Рогатица се подготвя строителството на сграда за бежанци, съобщи сръбският в. "Вечерне новости".

Благодарение на хуманитарната дейност на посланика на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците Анджелина Джоли в Рогатица всичко е готово за започване на стоежа. Общината е осигурила място в центъра на града за построяването на „Анджелинината къща“, подготвя се идейният проект, след което ще бъде обявен конкурс за изпълнител на строителните работи.

Строителството ще започне в първите дни на пролетта, а в новите 13 апартамента ще намерят подслон 14 души, които в момента живеят в порутения колективен център за бежанци. С посредничеството на актрисата парите за строителството, общо 500 000 долара, бяха осигурени от американското правителство, а за реализирането им отговаря австрийската фондация "Хилсверк".

Новината за начинанието на Анджелина идва няколко дни след като признателните камбоджанци нарекоха един от храмовете в комплекса Ангкор на името на актрисата.