Искате да изглеждате по-млади? За тази цел, Хайди Клум ви предлага да качите няколко килограма.

„Не бъдете прекалено слаби”?, апелира немският модел пред списание „Self”. “Винаги е добре да имате повечко месеце върху кокалите си. Когато сте само мускули и кокали, лицето ви изглежда изтормозено и мършаво, което ви прави да изглеждате поне с 10 години по-възрастни.”

„Хора, които са малко по-пълни, определено изглеждат по-млади.”, твърди Дорис Дей – дерматолог в клиника „Ленъкс Хил”

„Когато човек качва или сваля рязко килограми, това много се отразява на кожата", разказва доктор Дей. „ Диетите с йо-йо ефект, оказват най-лошо влияние върху кожата на лицето.”

Генетиката е основната причина, поради която кожата на лицето губи своята еластичност. И да, при пушачи, момента със състаряването на кожата настъпва доста по-рано, както при хората, които често се излагат на слънце и вечно се стараят да имат тен.

Хайди от своя страна, твърди, че въобще не се притеснява от остаряването, пише ladyzone.bg

„Нямам никакви притеснения от факта, че остарявам и нямам намерение да прибягвам до ботокс.”, споделя тя пред „Self”. “Може би след време няма да се чувствам по този начин, но до колкото се познавам, едва ли ще се променя”. Чувствам се добре в своята кожа, дори когато знам, че остарявам. Смятам, че е съвсем нормално да имам бръчици.”