Танцът като изкуство, отделен от създаването на музика, е на второ място по значение в музикалния бизнес, пише "Старпулс".

Той е използван като начин да се оживи сценичното изпълнение и музикалните клипове.

Кой се справя най-добре с танците в музикалния бизнес днес?

Това е въпрос, който подлежи на обсъждане, затова ще ви представим няколко изпълнители  и ще ви оставим възможността да ги класирате.

Вижте някои от най-добрите съвременни изпълнители, за които танца се е превърнал във втора природа:

Ни-Йо

Певецът Ни-Йо демонстрира финес във видеото за сингъла "One In A Million" и по този начин отдава почит на велики танцьори като Майкъл Джексън, Джийн Кели, Сами Дейвис младши и Франк Синатра.

Ъшър

Считан от мнозина за най-добър в бизнеса, музикалният изпълнител Ъшър е обогатил с подчертан финес и чар своите танцови способности.

Бионсе

Благодарение на Бионсе, танцът във видеото „Single Ladies (Put A Ring On It), вдъхновен от оригиналната хореография на известния специалист в областта Боб Фосе, се превърна в танцова видео класика, имитирана от милиони в Интернет.

Шакира

Певицата Шакира взаимства елементи от колумбийското си наследство и от това от Близкия Изток за своите провокативни танцови изпълнения.

Крис Браун

Страстта на Крис Браун към изкуството на танца се прояви още когато кариерата му на музикален изпълнител стартира.

Омарион

За Омарион танца е: „начин на изразяване, който е над всички други”.

Лейди Гага

Във всеки един от танците за музикалните клипове и концертните изпълнения на Лейди Гага има доза скандалност и неприлични елементи .



Сиара

Безкрайният талант и гъвкавостта на Сиара могат да бъдат видени в движението-запазена марка на Сиара известно като "Матрицата”.

Джейсън Деруло

Новоизгрелият Джейсън Деруло се прочу с хитовия си сингъл "In My Head' в който блесна с танцовите си умения.

Джъстин Бийбър

Вдъхновението за танци на поп звездата Джъстин Бийбър всъщност идва от танците на Ъшър.

Снимка: Getty Images/ Guliver