Носителката на "Грами" и мултиплатинена изпълнителка Ciara залага на основните си музикални принципи от миналото в новото си творение "Basic Instinct".

Изпълнителни продуценти на многоочаквания четвърти албум за Jive Records/Вирджиния Рекърдс са Ciara, Tricky Stewart, The Dream и Марк Питс, а датата на издаването му е 14 декември.

"Basic Instinct" включва новия сингъл “Gimmie Dat”, който се завъртя в родния радио и ТВ ефир. Видеото, режисирано от Melina и Ciara, е на висока ротация в MTV Jams, MTV Hits, VH1 Soul и BET.

Първоначалното очакване от "Basic Instinct" бе подсилено от първия секси сингъл “Ride”. Парчето е продуцирано от Tricky Stewart и The Dream и в него участва Ludacris, който добавя дяволски привкус на песента. “Ride” достигна до No. 3 в Ърбън Мейнстриим чарта и стана 12-то й Топ 10 парче в Мейнстриим арендби/хип хоп радио еърплей чартовете на Билборд и Хот арендби/Хип Хоп чарта. То е с 680 000 дигитални и мобилни продажби, а видеото – с над 15 милиона гледания в YouTube.

Албумът бележи завръщането на Ciara към характерните й темпо денс парчета. 25 годишната изпълнителка привлече вниманието през 2004 с тройно платинения си дебютен албум Goodies, от който са #1 хитовете “Goodies,” “1,2 Step” с участието на Missy Elliot и “Oh” с Ludacris. Следва втората й платинена тава от 2006 - Ciara: The Evolution, която включва #1 хита “Promise” и провокативното парче “Like A Boy".

От появата си на музикалната сцена на 18-годишна възраст, Ciara непрестанно оглавява чартовете и получава хвалебствия от критиката. Наскоро Ciara започна партньорство с фондацията "Да спасим музиката” на VH1 и стана неин Посланик. Целите на организацията са възстановяване на инструменталните музикални образователни програми в обществените училища в Америка и насочване на вниманието към значимостта на музикалното образование.

Източник: btv.bg