Каракачанката на Владимир Путин, подарена му от българския премиер Бойко Борисов, продължава да гледа мило от първите страници на руската преса и е на път да се превърне в медийна звезда-рекордьор.

След като ангажира чрез правителствения сайт сънародниците си да намерят най-подходящото име за любимеца му, Путин стана и герой на лирическа песен, пише razkritia.com.

Парчето “Подарете кученце на премиера” е изпълнено с много чувство от популярната група “Мурзилки интернешънъл”, сформирана от радиоводещи в популярния блок “Автородео”.

“Мурзилки инт.” имат в актива си повече от 600 песни, които пародират известни хитове и са тънка сатира на живота в най-високите етажи на властта.

“Подарете кученце…” звучи по музиката на популярния шлагер “Просто подарите”, изпълняван от Филип Киркоров.

Изящно римуваните строфи описва нежните чувства на руския премиер към новия му домашен любимец.

Текстът доверява как той го зърнал внезапно насред дипломатическата си програма при милите българи. Притиснал лице към любопитната му муцунка и разбрал, че вече не може без него.

Ти каза тихичко “баф” и направо ми разби сърцето, споделя лирическият герой.

Мисълта за малкия каракачанин с българското име Йорго обсебва мислите на големия политик и в самолета при обратния полет към дома. Той не се сърди на кутрето, че му е изгризало чехлите – напротив, обещава да му носи вечер след работа всичките кокалчета, които е събрал, и да го води на разходка.

Припевът насърчава слушателя да подари на премиера кученце, ако иска да го зарадва.

*Снимка: Bulphoto

“Той направо е луд по рунтавите псета”, повтаря двукратно текстът.

Руските медии неведнъж са описвали с различен тон увлеченията на Владимир Путин към домашни любимци. Слабостта му е известна и зад граница и често при държавни визити той получава живи подаръци.

Сред тях има девет расови жребеца, газела, леопарди и дори един крокодил.

Клипчето с изпълнението на новата песен вече набира скорост в You Tube. Не е изключено тя да счупи миналогодишния рекорд на друга пародия,сътворена от “Мурзилки инт.” – “Путин отива в Пикалево”.

Смешната творба по музикалната канава на “Таралежът отива в блатото” – друга популярна в Русия песен, описва как смелият премиер се справя с всички държавни проблеми за нула време.

За месец споменатият клип е бил гледан в YouTube от три милиона души.

Чуйте песента за подареното от Борисов на Путин кученце:

Бойко Борисов подарява кученце на Владимир Путин