Кери Мълиган безспорно е талантливо и свежо ново попълнение в Холивуд.

След грандиозния успех на ленатата "Образование” (2009) и номинацията за "Оскар” за ролята на Джени в същия филм, името на актрисата с миловидното детско лице започна да се споменава все по-често. Още повече, че след "Образование” последваха роли във филми като "Обществени врагове” и "Уолстрийт: Парите никога не спят”.

След като вече си е партнирала със звезди от ранга на Джони Деп, Майкъл Дъглас и Марион Котияр, Кери Мълиган едва ли ще се притесни от работата със сексимвола Леонардо Ди Каприо, с когото ще си партнира в предстоящата нова филмова адаптация на "Великият Гетсби”.

Мълиган се пребори с конкуренция от звезди от ранга на Скарлет Йохансон, Натали Портман и Мишел Уилямс за ролята на Дейзи Бюканън, предаде ДПА.

Режисьор на новата адаптация по класическия американски роман на Франсис Скот Фицджералд ще бъде Баз Лурман ("Ромео и Жулиета", "Мулен руж").

Младата британска актриса е избрана от Лурман след прослушване, което силно е впечатлило режисьора.

"Бях привилегирован да интерпретирам героинята Дейзи Бюканън с някои от най-талантливите актриси в света. Всяка от тях пресъздаде образа по свой собствен вълнуващ начин. С оглед на спецификата на новата продукция обаче, бях развълнуван един час след прослушването да се обадя на младата британска актриса Кери Мълиган и да й кажа: "Здравей, Дейзи Бюканън"", споделя Баз Лурман.

Снимка: Getty Images/ Guliver