Понеделник, 8 ноември, някъде по обед. Мобилният телефон на Николета Лозанова е изключен. Вторият опит е успешен.

Пловдивчанката вдига, но отклонява молбата за интервю, под претекст че е много заета. Все пак пита за рубриката. Когато разбира, че Алисия е обещала да говори за "7 дни спорт" в края на седмицата, иска един час отсрочка.

Ранният ноемврийски мрак вече се спуска, когато Николета се обажда в редакцията. "Едва ли мога да ви изненадам с нещо ново около връзката ми с Валери (Божинов), но щом настоявате... Ще отговоря на въпросите ви по скайп", уточнява фаталната красавица.

- С какво се занимавате в момента?

- Напоследък си бях дала малко почивка. Отхвърлях доста предложения за снимки. Но сега имам да свърша малко работа - някои ангажименти, свързани с бъдещия ми сайт, малко нови снимки. И после се отдавам на любимия Валери.

- Сайт? Това сигурно е нов проект, разкажете за него?

- Ще има от всичко по малко, даже и игри. В момeнта се прави и се надявам да бъде готов за рождения ми ден на 30 ноември.

- Кои ваши качества ви превърнаха в най-търсения модел в България?

- Може би за това трябва да питате хората, които ме търсят.

- Защо никога не сте се пробвали в конкурса "Мис България"?

- Мисля, че хората ме харесват и без корона на главата. Не смятам, че тя ще ми даде нещо повече от това, което имам.

- Кой е най-добрият български модел в момента?

- За българските модели не мога да кажа, нямам професионално мнение. От чуждестранните за мен най-добрата е Жизел Бюндхен.

- Много хора говорят за прословутите тефтери с платени момичета, повечето от които са модели. Вие виждали ли сте ги и какви са тарифите в тях?

- Този въпрос вече е доста банален. Не съм виждала такива тефтери. Това, което мога да кажа, е, че всеки сам избира как да живее живота си

- Какъв според вас е пътят към славата за една жена в България?

- Не разбирам защо ме питате това. Моят път не беше особено дълъг, но за други може и да е. Сигурно с повече упоритост и постоянство ще постигнат успех, без да изневеряват на принципите си.

- Колко пари на месец са нужни на една жена, за да се поддържа и да се чувства добре?

- О, не очаквайте да назова някаква сума. Една жена трябва да умее да се поддържа и с малко пари. Не всичко опира до парите. По-важно е да имаш вкус и стил.

- В последно време често се снимате с футболни топки, а коментарите ви по време на световното първенство в ЮАР се превърнаха в хит...

- Ами да, фенка съм на този спорт. Откакто се помня. Зная добре правилата на футбола. Мисля, че се справих и с рубриката за световното. Вие преценете по-добре.

- Как ви влияят слуховете за връзката ви с Валери Божинов?

- По никакъв начин не могат да ми повлияят. Не ме вълнува толкова хорското мнение, защото не живея за хората. Не разбирам и какво лошо има в нашата връзка.

- Валери сам призна, че сте заедно от една година. Кой от двама ви настояваше да се криете толкова дълго?

- Решението беше съвместно. При нас няма аз или той, при нас има НИЕ. Така предпочетохме в началото.

- Чувствахте ли се като втората в живота му, докато той беше с вас и с Алисия едновременно?

- Честно казано, не съм усещала той да е бил с някоя друга жена, освен с мен. По принцип не съм от момичетата, които се съгласяват да играят ролята на втора цигулка.

- Защо се стигна до словесните престрелки между вас и Алисия? Нападнахте я доста остро във Фейсбук, какво ви подтикна да го направите?

- Чак престрелки не съм забелязала. Не я познавам лично и няма какво да кажа за тази жена.

- Алисия твърди, че още през януари сте се срещали с Валери в Италия, спали сте в нейното легло, а след това тя е ходила там с Валери младши?

- Искате да ме вкарате в размяна на твърдения и обвинения. Каква ви е целта? Може би да се оправдавам за нещо. Мисля, че би било грозно. Няма да вляза в тази роля, съжалявам.

- Какво знаете за отношенията на Алисия с родителите на Божинов?

- Това са изцяло техни лични неща, в които аз не искам да навлизам.

- След връзката си с Ники Михайлов се зарекохте да нямате повече контакти с футболисти, Валери изключение ли е и вписва ли се той в общата представа за българския футболист?

- Никога не съм казвала, че спирам контакти с футболисти. А относно Валери - той е много добър играч и това не е само мое мнение. Така че едва ли се вписва в някаква рамка. Валери е по-добър от повечето български футболисти.

- С какво ви спечели той?

- Не е важно с какво - важното е, че ме е спечелил.

- Преди време Михайлов направи сравнение между вас и хотелиерската насаледница Александра Арабаджиева. Каза, че вие сте трабант, а тя ферари. Как ще коментирате това?

- Продължавате с тези въпроси, които целят да ме провокират. Но аз нямам намерение да се връщам към неща, които са останали в миналото.

- Кой е най-сексапилният футболистът в световния футбол, като изключим Валери?

- Той е само един - Валери Божинов.

- Какво е мнението ви за жълтата преса и отношението й към вас?

- След като почти във всеки брой пише по нещо за мен, сигурно има интерес. Сайтовете, които споменават името ми, също стават доста посещавани. Това, от една страна, би трябвало да ме радва. От друга, не е никак приятно непрекъснато да четеш измислици за себе си. Но вече съм се примирила с това. Такава е съдбата на всеки успял човек

- Добре. От страниците на "7 дни спорт" имате възможност да оборите слуха, който най-много ви е подразнил.

- Всички слухове са еднакво дразнещи, когато са измислици. Аз нямам от какво да се срамувам. Ако на някой му се иска да вярва на грозните неща, които чува за мен - не мога да го спра.