"Мечо Пух" ще се върне такъв, какъвто го помним от догодина. Анимационно студио "Уолт Дисни" подготвя пълнометражен анимационен филм за симпатичното мече и приятелите му, като в него ще заложи на старите техники и традициите, съобщи Асошиейтед прес.

Новият "Мечо Пух" ще излезе на 15 юли 2011 г. Той ще прилича много на класическите късометражни филми от 60-те и 70-те години на миналия век.

"Искахме да създадем филм за големия екран, който да е с чара и остроумието на оригиналните късометражни филми - каза продуцентът Питър дел Вечо. - Това, което първоначално ни привличаше към тези филми, беше, че героите са като плюшени играчки, които оживяват в детското въображение. Искаме да запалим отново това въображение".

"Мечо Пух" ще е по пет истории от книгите на А.А. Милн. В него любимите герои ще търсят нова опашка на Йори, както и загадъчно същество.

Пух и компания ще се откажат от по-новите компютърно генерирани техники в полза на старомодния стил за илюстриране, който слага глупавото мече и останалите животни сред страниците на книга с приказки. Гласът на разказвача ще е на Джон Клийз, а Пух и Тигърът ще бъдат озвучени от Джим Къмингс.

Макар и новият филм за Мечо Пух да не е компютърно генериран, той няма да е просто въстановка на стари проекти. Действието в него ще се развива по-бързо, хуморът ще съответства на съвремието, ще има и пет нови песни.