Вътрешният министър Цветан Цветанов не отрече написаното в днешния брой на в. „24 часа”, че се подготвя ликвидирането на премиера Бойко Борисов.

"Не бих отрекъл информацията", заяви пред журналисти вицепремиерът и уточни, че ще се вземат необходимите мерки, предаде "Фокус". Според вестника българските спецслужби са засекли преди десетина дни в телефонни разговори и срещи на три знакови фигури договорка за физическо отстраняване на Борисов.

400 000 евро са били обещани за мократа поръчка срещу премиера. За голямата част хората, които са имали застрашеност през последните години и месеци, НСО взима адекватни мерки и там, където се налага, се повишава съответната охрана на който и да било политик. Притеснителна е всяка информация от службите, но в случая не трябва да правим заключение за изтичане на информация", каза още Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че още по времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар, е имало данни за заплахи за живота му. Министърът отказа да коментира думите на Алексей Петров, че би се кандидатирал за президент, особено ако в битката за поста се включи и премиерът. Цветанов заяви, че "не коментира изказванията на лица, които са част от организираната престъпност".

Той прогнозира, че ни очаква доста динамична политическа година, но за себе си намира за по-важно да се съсредоточи върху дейността на МВР.

Министърът присъства на тържество в Академията на МВР, където поздрави всички полицаи по случай професионалния им празник, който се отбелязва днес на Архангел Михаил. Междувременно министър-председателят е изпратил поздравителна телеграма по случай празника, съобщиха от правителствената пресслужба. Той не присъства на празника, защото е в Букурещ, където обсъжда с румънския си колега инфраструктурни проекти.

"Горд съм, че през всичките години служителите й не престават да доказват своя професионализъм. Убеден съм, че ще продължите да работите за авторитета на службата и в името на справедливостта. Вярвам, че с общите ни усилия можем да постигнем поставените цели в борбата с корупцията и организираната престъпност", пише в писмото си Борисов.