„Споделено с Камелия” продължава да изненадва зрителите си! След като видяхме човек, който спи на едно легло със смъртоносна кобра и седемчленно семейство, което живее в каравана в планината, този петък Камелия ни изненада и с нестандратни йога практики.

Гости бяха Даниел Петров и Снежанка Гайдарова, занимаващи се с Йога практики от години.

Снежанка Гайдарова – пенсионерка от София. Започнала да се занимава с йога още през 70-те години, когато тук не е имало почти никаква информация. Людмила Живкова започнала да кани първите йоги-инструктори и се създали първите школи в Софийски университет. Отначало отишла от любопитство и интерес, а в последствие са запалила. Книгите за йога се превеждали от доброволци и се печатали на циклостил.



Сега Снежанка има много болести, но въпреки това се чувства много добре. За 10 минути лекува болно гърло. След много ходене по банкети, където преяждали, се научила как да си прочиства организма. Може да си предизвика изкуствено повръщане. Йогите могат да ядат, пият и дори пушат и след това с усукващи движения си “изцеждат тръбите в организма”. Миналата година Снежанка взела първа награда в състезание по йога.

В студиото е и Даниел Петров – заместник-председател на Европейската федерация по йога и член на борда на Световната федерация по йога за България, световен шампион и председател на клуб “Скорпион”. Той твърди, че в днешно време йога е много разтегливо понятие. Някои от хората, които го практикуват са много фанатични и крайни.

Но старите школи се неприложими в сегашния забързан живот. Йога ни дава здраве, перфектна фигура, има антицелулитен ефект, забавя процесите на стареене. Дава ни живот към годините. На 80 години можем да не сме болни и да не се тътрим. Освен това има силен антистрес ефект. Много известни хора я практикуват. Вегетарианец е, но и голям купонджия.



Двамата разказаха как са се запалили по йога техниките и демонстрираха много интересни и нестандартни пози в студиото. Водещата не им остана длъжна и се включи също в йога урока на живо. След като минаха през стандартните пози и техники за дишане дойде ред и на нестандартните.

Докато Камелия припява на ушенце „Залеза и зората”, гостът Даниел Петров показа коремни техники в такт с неравноделните ритми. Дори яденето с главата надолу не се оказа проблем за него и има честта да бъде нахранен лично от ръцете на водещата.

Нестандартното отношение на Камелия към йога практиката даде повод за създаване на нов вид практики за релаксация и освобождаване – „Йога Кючек”

Минути по- късно, Даниел и Камелия се качиха върху масата и продължиха с танците ала „Йога кючек” . Към тях се присъедини и бременната приятелка на Даниел – Ива Благоева, която въпреки осмия си месец бременност е допусната да се състезава на Европейското първенство по Йога.