Днес в студиото на „Денят е прекрасен” на помощ на Мавриков с ремонта в студиото бяха „Нашите момичета: Звезди от кориците” – Златка Димитрова и Стела Александрова.

Хубавиците споделиха, че са изключително радостни за това, че са избрани да участват в реалити поредицата на bTV. Стела и Злати заявиха, че не се притесняват от това, че често са критикувани и неразбрани от много хора. „В интернет всеки е свободен да излее душата си, но защо се излива обикновено злоба, а в реалния живот не смеят да ни кажат нищо в очите?” – допълни Златка.

Любен Дилов – син пък „потопи” зрителите в социалната група „Facebook”. Според него, мрежата не се различава много от реалният ни живот, но е възможност и проклятие да умееш да общуваш с всичките си приятели едновременно: ”Facebook e вид терапия – можеш да наругаеш някой, което в ежедневието не би си позволил.

Това е емоционалният дневник на хората. Генералният проблем на Facebook е, че хората директно разкриват себе си – това, което под друга форма не искат да правят”.

Днес Ива се оказа , че се е отдала на духовното и е част от курса на Сами Джотирмая – „Изкуството на тишината”. Въпреки обета за тридневно мълчание, водещата се включи директно от Боровец и разприказва дори самият Сами. Той е един от духовните учители на организацията „Изкуството да живееш”, които често са обвинявани в това, че движението им много напомня на секта. Д-р Виргиния Николова обясни, че в тези курсове няма нищо сектантско и те само могат да помогнат на човек с дихателни упражнения и духовни практики да се бори със стреса и да живее малко по-спокойно. Ива сподели със зрителите: „Чувствам се прекрасно!”

Както всеки петък Алена гостува на „Денят е прекрасен”, като този път обясни що е то „Сатурнова дупка”. „Това е периода от 30 дни преди и 10 дни след рождения ден на човек. Няма нищо фатално, това е време, в което може да се огледаме около себе си и да осмислим кой път да поемем. Сатурновата дупка не води до депресия” – разказа астроложката на bTV.

Как да се справим с депресията лесно, евтино и без лекарства ще ни каже д-р Михайлов в понеделник, 8 ноември. Също така певицата Кали ще бъде специален гост заедно с децата си. Тя ще разкаже за пресният си опит с ремонта на нейното жилище и ще посъветва Ива и Васко как да си спестят бъркотията.