36-годишният модел изглежда тъжи за края на 4-годишното си сътрудничество с Topshop, защото се беше пременила в черно за представянето на последната колекция с нейно участие за знаменитата верига. 

Въпреки това, типично за един от най-известните супер модели в света, Кейт реши да се издокара със зашеметяващ тоалет, пише "Дейли Мейл".

 Тя пристигна в магазина Oxford Circus облечена с ръчно изработен, дързък, черен, бляскав костюм. А с нейните руси, едри къдрици, в комбинация с ярко червено червило, Кейт досущ напомняше на екранната сирена от 60-те – Бриджит Бардо и великолепния й стил.



*Класика: Кейт Мос избра черният цвят за новата й и последна колекция за Topshop

Представянето включваше парти под надслов „екстравагантно пазаруване”, което се проведе в лондонския магазин на Topshop. На феновете беше дадена възможност да закупят модели от колекцията още преди самото й представяне.

За доброто настроение се грижеше DJ и всички гости можеха да се насладят на коктейли, заобиколени от мострите на колекцията. Освен това, всеки присъстващ получаваше уникален постер при всяка покупка.



*Последно сбогом: новата колекция бележи краят на 4-годишните отношения на Кейт и Topshop



*Наследничка: Кейт се снима и с дъщерята на сър Филип, Клои, за която се говори, че ще я смени

Колекцията, вдъхновена от модата на седемдесетте, включва дневни рокли с флорални мотиви, виолетови панталони и елегантни черни рокли.

Заедно с последната си колекция, Topshop също пуска и специализирана колекция Kate Iconic, с десетте най-популярни облекла, с които се е появявала прочутата красавица.

Припомняме:

Собственика на Topshop сър Филип Грийн, който е близък приятел на Кейт, през август съобщи, че Кейт Мос вече няма да бъде рекламното лице на веригата.

Той заяви: "И ние и тя прекарахме страхотно време заедно, но моделите изискват все повече и повече време и тя вече не може да се ангажира с тази работа на пълен работен ден."

Мос и Грийн се запознали случайно на едно благотворително събитие през 2006 и тя предложила да направят „нещо” заедно, тъй като винаги си е мечтала за собствена модна линия.

Когато нейните модели за пръв път се превърнаха в хит в магазина на Topshop в Oxford Street през май 2007, около 2000 жени се бяха скупчили около сградата с надеждата да прекарат 20 минути в зяпане на колекцията.

В скорошен разговор за края на знаменитата колекция пред онлайн блогът на Ню Йорк Таймс, Мос заяви:

"Когато започнахме проекта, не сме имали предвид някаква крайна дата, но аз наистина се гордея с всички 14 колекции."

"Научих много за дизайна и процеса на изработка; неща до които съм имала само неформален достъп в работата си като модел."
 

*Последната колекция включва тоалети вдъхновени от седемдесетте години

*Гордост: Кейт твърди че е много горда с всичките си 14 Topshop колекции

За да отбележат старта на колекцията, от Topshop  разположиха ключове из улиците на Лондон, Ливърпул, Нюкасъл, Бирмингам и Единбург, за които феновете ще се състезават, а наградата е сандък с рокли на модела.

Един от щастливците ще се състезава за тоалета, който Кейт е носила за откриването на партито. Условията са, участникът да избере любимата си рокля от която и да е Topshop колекция на Мос и да обясни защо я харесва най-много.

Последната колекция на Кейт вече може да бъде закупена в магазините и онлайн.



*Гъчканица: Хиляди фенове се стекоха на откриването на колекцията с участието на Кейт



*Развълнувана: Супер моделът изглеждаше на седмото небе на представянето на последната си колекция за Topshop