Популярната актриса Латинка Петрова и джаз певицата Камелия Тодорова са решени да спрат произвола на монополистите на всяка цена.

Силно пораздразнени от сметките си, двете се включиха в гражданското движение „ДНЕС”, която събора подписи в цялата страна срещу дружествата от електроснабдяването, водоснабдяването, топлофикация и газоснабдяване, пише blitz.bg.

"Съвсем сериозно сме се заели с нещата, ще формулираме исканията си и ще ги представим в парламента", обясни Латинка Петрова по бТВ тази сутрин.

Тя отсече, че трябва да бъде спрян произвола на монополистите, заради ниското качество на услугите, високите цени, неразбираемите сметки.

"Не искаме заплатите и пенсиите ни да отиват безконтролно в джобовете на монополистите, защото е трудно да осъдиш монополист, но е лесно той да те накаже", обясни Камелия Тодорова.

*Камелия Тодорова

Актрисата пък е силно възмутена, че винаги се оказва, че потребителите са виновни за високите сметки.

Идват и казват: “Някой ви краде от тока, от парното”.

"Какво смятат, че трябва да направим - събрание и да вадим боксови ръкавици или на нахлуваме в апартаментите на хората да видим кой си е махнал радиаторите, тези хитрини са оскърбителни за нацията", каза още популярната актриса.

Тя призна, че пенсията й е 140 лева, но пък сметката за парното й е по 300 лева на месец.

"Радиаторите едва греят, колкото да създадат уют в къщата. С тая сметка от “Топлофикация” как да си платя топлото, а също и тока, и водата, да си купя някоя книжка, пък недай си Боже да си сложа нещо шик. За яденето да не говорим, аз съм на диета", сподели Латинка.