За няколко години на сцената щерката на вокалиста на "Сигнал" Йордан Караджов - Лора Караджова, зариби тийнейджърите с музика, различна от тази на родителя си.

С хип-хоп и RnB парчета младата изпълнителка, която от шест лета е гадже и отдавна съжителства на семейни начала с Деян Славчев /Део/, стои на сцената, и телевизионните екрани толкова често, колкото и в устата на на клюката „за доборо и за зло”.

Госпожицата обаче застана пред в. „Женски Тайни” да осветли някои детайли в житие-битието си на певица, щерка и „лолитка”, ако и да е вече на 27 лазарника.

- Лора, май си много амбициозна? Усилено градиш кариера, да не би да искаш да надминеш баща си?
- Нищо подобно. Нито съм амбициозна, нито имам такава цел.

- А как се расте в сянката на такъв родител с име, какъвто е Данчо Караджов?
- Не съм била в сянка. Поне не съм я усещала. Може би ако бях момче, някак си щях да „изпитам” сянката на баща си. Но съм момиче. Стиловите ни са съвсем различни, музиката, която правим, е друга. Той просто ми помага да се чувствам толкова освободена.

- Нима? Как те възпитаваше?
- Ами, общо взето, никога не ни е давал насоки в живота на мен и на брат ми. Оставял ни е да преценяваме нещата както намерим за добре. И най-вече да се оправяме сами.

- С Део сте заедно от шест години. Тръгна клюка, че това лято сте работили яко за бебе и си надула вече коремчето, вярно ли е?
- Така като ме гледаш, да съм бременна?

- Знам ли, не ти личи?
- И не съм бременна!

- А защо? Биологичният часовник цъка, ако и да имаш вид и шеговито да те наричат „лолитка”, вече си на двайсет и седем години. Поне Део публично е заявявал, че вече му се иска да става татко?
- Не се чувствам достатъчно зряла да имам дете. Едно бебе ще ми спре много участия. А и не съм готова наистина, когато се почувствам готова да ставам майка - ще стана! С Део, естествено, сме си говорили за това. Но... има време.

- И вероятно трябва да спреш да се боксираш преди това поне, тъй като го правиш с много усилени тренировки?
- Да, тренирам бокс при професионален треньор вече пета година.

- В категория муха ли си?
- Най-вероятно. Но тренирам този силов спорт главно за самоотбрана. Не съм се била още с никого извън тренировките. Ходя и на фитнес. А от много скоро тръгнах и на курс по йога.

- Това пък последното за какво ти е, каква йога „тренираш”?
- Хоти йога.

- Каква я тази Хоти йога? Има Хата йога, Агни йога, Раджа йога, но Хоти йога аз лично за първи път чувам.
- И аз! Но, така е! Тя е като другите, само че упражненията се правят в помещение, което е много силно затоплено. Пускат се два големи калорифера. Вътре става супергорещо. И докато правим упражненията, се потим яко. Десет-петнайсет човека ни е групата. Води я едно момиче, казва се Гана. Не знам Гана да е ходила до Индия, но тя ни води йогата.

- Освен за тялото йогата помага и за духа, да се самоопознаеш, да проникнеш навътре в себе си? Ти разбра ли коя е най-голямата ти добродетел?
- Мисля… че.... гледам да съм естествена. И най-вече да се забавлявам. В смисъл?!... Че животът е кратък и трябва да умееш да го изкараш, както ти намериш за добре. Да изпитваш удоволствие от начина си на живот. Купони, веселие, забавления...

- А другите около теб, за тях мислиш ли?
- Гледам да го изживяваме някак си приятно с хората около мен...

- И качеството, което най-високо цениш у себе си?
- Искреност. Човек трябва да не лъже себе си.

- А другите?
- Не, не, да не лъже!

- А най-големият ти недостатък, или... порок - него откри ли го покрай йогата?
- Може би творчеството в мен доста надделява и... това ме кара да не съм толкова амбициозна. Казах го вече! Не съм амбициозна изобщо!

- Део ли е този, който е амбициозният от вас двамата?
- Ами той ми дава зор да правя нещата! Той е по-организираният. Събираме се с приятели. Правим музиката, клиповете, снемаме. И аз много ги обичам, приятелите ми, де - защото са луди. Всичките ми приятели са луди! Те са много весели. Имат един по-странен начин на забавление. Не се притесняват от нищо. Едни освободени хора са.

- Заговори се по едно време това лято, че с адреналинката Яна сте били в конфликт по време на снимките на някакъв клип, че тя те е изнервила до крайност и сте се скарали яко?
- Не, това са просто слухове. Нищо подобно не е имало. Това беше един клип на „Ъпсурт”, не и мой. И аз не съм имала никога конфликти с нея. Аз от бранша нямам никакви конфликти с никого.

Снимки: сп. "За мен", PLAYBOY, МAXIM