Националният селекционер Лотар Матеус определи футболистите от чужбина, които ще получат повиквателни за приятелския мач със Сърбия. Проверката е на 17 ноември в София.

В националния тим се връща Валери Божинов, пише blitz.bg.

Нападателят на Парма бе отписан от легендарния германец за евроквалификацията с Уелс (1:0) и контролата със Саудитска Арабия (2:0). След това обаче двамата са провели нов разговор, в който Божинов се извинил на Матеус и заявил, че е готов отново да облече националната фланелка.

Халфът на заемащия последното място в Турция Касъмпаша - Георги Сърмов, също се завръща в националния, след като вече е възстановен от контузията си. И съотборникът му Николай Димитров-Хичо е сред повиканите от Матеус за проверката със Сърбия.

Станислав Манолев отново е част от националния отбор. Играчът на лидера в Холандия ПСВ Айндховен не е играл почти два месеца, след като се контузи при гостуването на Англия, загубено с 0:4. За първи път сред избраниците на Лотар Матеус място намери Иван Стоянов. Племенникът на Йордан Лечков се бе отказал от участие в националния отбор, когато селекционер бе Станимир Стоилов.

От пресслужбата на БФС уточняват, че от листата с 19 футболисти вероятно ще отпаднат няколко - контузени, нередовно играещи или намиращи се в слаба форма. В началото на ноемрви ще станат ясни и имената от "А" група, които ще бъдат тествани срещу Сърбия.

Списъкът с националите, играещи в чуждестранни клубове:
1.Николай Михайлов (Твенте, Хол)
2.Владислав Стоянов (Шериф, Мол)
3.Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Хол)
4.Живко Миланов (Васлуй, Рум)
5.Иван Иванов (Алания, Рус)
6.Благой Георгиев (Терек, Рус)
7.Чавдар Янков (Ростов, Рус)
8.Станислав Ангелов (Стяуа, Рум)
9.Георги Сърмов (Касъмпаша, Тур)
10.Станислав Генчев (Васлуй, Рум)
11.Иван Стоянов (Алания, Рус)
12.Ивелин Попов (Газиантепспор, Тур)
13.Валери Домовчийски (Херта, Гер)
14.Мартин Петров (Болтън, Анг)
15.Николай Димитров (Касъмпаша, Тур)
16.Димитър Макриев (Ашдод, Изр)
17.Димитър Рангелов (Макаби (Тел Авив), Изр)
18.Валери Божинов (Парма, Ит)
19.Георги Пеев (Амкар, Рус)