Майкъл Виго, представител на сайта за тълкуване на сънища DreamMoods.com, ни разкри някои истини относно най-често сънуваните кошмари.

Тези не толкова сладки сънища са „начинът, по който твоето подсъзнание се опитва да привлече вниманието ти към събитие, което ти всячески отбягваш, но което очевидно те тревожи”, казва той.

„Обърнете внимание на проблема!”

Вижте 9 най-често сънувани кошмари и тяхното значение:

Престрелка с оръжие

DreamMoods разкрива: „Ако сънувате, че някой ви прострелва с оръжие, значи сте в конфликт с някого в реалния си живот. И по някакъв начин това спречкване ви кара да се чувствате като жертва.”

Загуба на зъб

Това е най-често сънуваният сън. Зъбите ви са от важно значение за вашата външна красота...следователно, сънища от този тип може да са продиктувани от страх от отхвърляне или остаряване. Изследване в областта на сънищата разкрива, че жените, навлезли в менопаузата, често сънуват зъбите си. Резултатът от изследването сочи, че денталните сънища най-често навестяват представителките на нежния пол, които остаряват или се чувстват по-малко привлекателни или женствени.

Хванати в капан

Ако сънувате, че сте хванати в капан, това означава, че работата, кариерата, здравето или отношенията ви с любимия човек по някакъв начин ви ограничават. Може би сте в застой или сте уморени от еднообразното ежедневие.



Удавяне

Чувствате, че емоциите взимат връх. Потиснатите проблеми отново излизат на повърхността. Може би сте прекалено настойчиви в опитите си да разгадаете подсъзнанието си. Трябва да забавите малко темпото. Ако сънувате, че се давите и изходът е смърт, това препраща към идеята за прераждането. Но ако оцелеете, това означава, че току-що зародила се връзка или ситуация вероятно ще надвие трудностите.
 

Вашата смърт

Въпреки че такъв сън може да провокира чувство на страх и тревога, не бива да се притеснявате, защото често той е символ на нещо позитивно. Сънищата, свързани със собствената ви смърт обикновено означават, че предстоят големи промени за вас. Погледнато от друг ъгъл, този сън може да значи, че сте въвлечени в изключително болезнена връзка или сте жертва на нездравословно и вредно отношение.


Преследване

Този сън вещае, че опитвате да избягате от проблем, който смятате за непреодолим. Това е метафора за несигурност. И по-специално, ако сънувате, че ви преследва животно значи таите в себе си подтиснат гняв, който бива проектиран върху животното. Или пък може би се опитвате да избягате от някакъв копнеж или страх.
 

Кола, извън контрол

Отказалите спирачки предупреждават, че в живота ви липсва стабилност. Той е извън контрол и се нуждае от значителни промени. Ако сънувате, че в колата няма шофьор, това означава, че трябва да преоцените нивото на контрол върху живота си. Нямате желание да поемете отговорност за своите действия.
 

Апокалипсис

Да сънувате, че идва краят на света значи, че сте под невероятен стрес. Може би се чувствате уязвими или безпомощни в определени ситуации.
 

Задушаваш се

Недостигът на въздух в съня ви е индикатор за това, че се чувствате изтощени. Хората, които страдат от астма често сънуват, че не могат да дишат.