Всяка втора българка е готова да разнообрази интимния си живот с различни сексуални атрибути, понякога с повече от един партньор или с друга жена.

Това показват резултатите от проучването „Става ли българската жена?", организирана от независимия сайт за проучване на общественото мнение www.pitat.me.

В кампанията от 20 септември до 20 октомври са се включили 4926 българи, като 2/3 от тях са мъже.

Финалните резултати от проучването показват единодушие сред представителите на двата пола за сексуалността на българската жена: 72% от анкетираните смятат, че тя е добра любовница, но рядко споделя с кого, кога и как би искала да експериментира с любовния си живот.

59% от мъжете, участвали в кампанията, смятат, че партньорката им е склонна да експериментира. Отговорите на 32% от представителите на силния пол обаче са в другата крайност - „Не го разнообразява. Държи се традиционно."; „Ако може да отложи това за старини или за задгробния живот..."; „С нищо. Абсолютно нищо! Българките са мързеливи в леглото."

Интересно заключение от проучването е, че 68% от всички анкетирани знаят, че дамите често сами задоволяват сексуалните си потребности.

„Става ли българската жена?" напълно опровергава мита, че главоболието е най-честото оправдание на дамите, когато не искат да правят секс. Някои от показателните мнения по отношение на оправданията са следните: „Не си измислям оправдания. Правя секс!", „Нямам нужда от оправдания, просто отказвам.".

Внушителните 86% от дамите споделят, че предпочитат да поддържат връзка само с един партньор. 58% от господата пък никога не са изневерявали на половинката си.

Според мъжете основните причини дамите да изневеряват са парите и нуждата от разнообразие. Някои от отговорите се отличават с иронична оригиналност: „Разнообразие, не може да ядеш само пържоли от време на време и боб.", „Ако мъжа е тиква, жената не е виновна за изневярата си.".

Малко по-различни са мотивите на дамите да поддържат паралелни връзки - за 42% това е липсата на внимание и интерес от страна на партньора, 32% търсят сексуална удовлетвореност, а едва 17% изневеряват само за да се разнообразяват.

По един от най-горещите въпроси - този за женския оргазъм, половината дами казват, че никога не се преструват, а 62% от тях винаги казват, че са го получили. Само 1% от дамите винаги разиграват театър.

Мъжете обаче смятат, че 39% от българките лъжат за оргазмите си.

Драстично разминаване проучването отбелязва в описанията на българската жена в сексуално отношение. Докато дамите се самоопределят като разкрепостени и се кичат с епитети като „мистична", „ненаситна", „изобретателна" и „интригуваща", мъжете смятат българката по-скоро за традиционалистка и я обвиняват, че е „имитаторка", „дива - първобитна, не темпераментна", „скучна", „неопитна", „комплексирана" и „мързелива във всяко едно отношение".

Според предишното проучване на www.pitat.me над 22 000 българи определят българския мъж като желан любовник, който има нужда от повече секс и всеотдайност към партньорката си.

Скоро организаторите обещават съпоставка между резултатите от „Става ли българският мъж?" и „Става ли българската жена?".

Източник: trud.bg