Голямата българска актриса Стоянка Мутафова е част отси звездния актьорски състав на новия филм на Киран Коларов "Ако някой те обича”.

Лентата тръгва по кината на 22 октомври, а тази вечер е официалната му премиера. Освен Стоянка Мутафова, в "Ако някой те обича” ще видим още Фани Коларова, Деян Донков, Йосиф Сърчаджиев, Мария Каварджикова, Николай Урумов и др.

"Филмът е направен само с парите на Националния филмов център. Снимаше се по 13-14 часа , за да можем да влезем в този бюджет и на актьорите хонорарите им бяха на ръба”, каза режисьорът Киран Коларов.

"Ако някой те обича” разказва историята на героя на Деян Донков, който е учител по пиано и е поканен в дома на Стоянка Мутафова да изнесе концерт. Там среща своя позната, ученичка от времето, когато е бил учител. Тя е била влюбена в него, но той не е знаел. Така тази среща се превръща в завръзка във филма. Главният герой е лишен от чувството да обича, не знае какво е любовта и не я разбира, обясни още режисьорът.

Въпреки че Стоянка Мутафова е една от най-обичаните български актриси, тя не може да се похвали с много и големи роли в киното. Причината: "Когато започваше киното едно време, ми се виждаше много примитивно в началото и нямах никакво желание, дърпах се. После и те се дръпнаха от мене и не се получи да имам работа в киното. Мисля, че някои хора мислеха, че ще съм много театрална, когато снимам, пък аз, когато снимам, не съм театрална никак”, каза Стоянка Мутафова.

Актрисата продължава да се вихри в няколко представления и пътува с тях из страната, пренебрегвайки възрастта си и силно увреденото зрение. "Това се случи в театъра. Падна една огромна тежест върху мен и ме апликира на земята и оттам вече невъзможно е да се прави операция. Добре, че съм на възраст”, сподели Стоянка Мутафова. Актрисата разкри, че зрението й прогресивно си отива и се налага да учи ролите си като увеличава многократно шрифта на текстовете и чете с лупа. "Но не ми тежи, защото пък не мога да си представя да не работя. Уча ги малко тежко, гледам да получа ролята малко по-рано, за да съм в крак с първо четене”, каза актрисата.

Стоянка Мутафова обясни, че "Ако някой те обича” разглежда сериозни теми, като морала например, и то по един много фин и интелигентен начин, затова актрисата се надява, че широката публика ще може да го усети.