Досегашната скромност и незачитането на пари и облаги от страна на голямата ни треньорка Нешка Робева вече са в миналото.

Дали причина за това е възрастта или има и други невнятни причини, но уважаваната госпожа съвсем не го докарва на морал и християнски добродетели от доста време насам, пише razkritia.com.

Едно, че ходеше със Светлин Русев още по времето, когато съпругата му бе жива и друго, че двамата печелят огромни суми от лихварство.

Хитрата схема е особено печеливша. Двамата са станали лихвари, които отпускат заеми на закъсали финансово творци, след което започват да ги притискат до стената.

Нешка не прибира обратно пари, а различни ценни предмети на изкуството. Картините, скулптурите и антиките я устройват прекрасно. С това длъжниците се откупуват от алчната Робева.

Реалната стойност на прибраното в замяна на дълга далеч надхвърля стойността на заема, който тя дава.

Най-фрапантният случай от лихварската й практика обаче е този, в който треньорката е замесена в историята с банкера Георги Цветанов.

Въпреки че отрича, още преди десетина години тя му дава заем от 100 000 лева. След като чака малко, нетърпеливата Нешка му праща мутри. Всъщност това е тогавашният силов застраховател Алексей Петров, а задачата му е да й събере дълга от Цветанов.

Трактора пребива банкера и го задължава да предаде на Нешка и Светлин Русев всички ценни картини, които Първа частна банка притежавала.

Така двамата любовници прелюбодейци си получават сумата на принципа „Заем брашно, тъпкано се връща”. А за награда интелектуалците и творците , които, говори се, не могат да понасят Светлин и Нешка ги удостояват с пренебрежение.

Георги Цветанов и без друго си е имал вземане-даване със зловещия Трактор. Поради това той се явява като свидетел в делото на Петров. Установено е, че шпионинът в ДАНС и всъщност в държавата ни три пъти е давал заем на Цветанов на стойност от 200 хил. долара, които длъжникът не е могъл да върне.

Петров, напълно в стила си, изнудва Цветанов още през 1998 г. Тогава Алексей го призовава да решат проблемите си в стил мафиозо:

„Как ще се разберем, с пари или с мускули”.

Тогава на Цветанов му се разминава. Може би е набавил парите. Накрая обаче, по повод невърнатите пари на Нешка, Трактора е успял да разреши конфликта по втория начин. С мускули. А кристално чистата Робева е била мълчалив свидетел и покровител на ставащото.