Лиляна Боянова - водеща на централната емисия новини на ПРО.БГ, излиза през декември в майчинство. Дотогава тя ще е на екрана, но медията вече се оглежда кой ще я замести.

Хубавата Боянова скоро ще влезе в 6-ия месец, терминът й е през февруари, когато очаква да се появи първородният й син. Таткото е неизвестен за широката публика, работи в американска компютърна компания.

Журналистката е в екипа на ПРО.БГ от май 2008 г. Медийният й опит е от 2005 г., когато за 2 години е политически репортер в Би Би Ти. През 2007 г. за кратко работи в Инфо радио, а по-късно се мести в ТВ 7.

Лиляна е завършила журналистика в СУ “Свети Климент Охридски”. Там е придобила и магистърска степен по публична комуникация. Преди това е учила в гимназия с преподаване на чужди езици, знае английски и немски език.

След сливането с Би Ти Ви в ПРО.БГ се очакват промени, но те със сигурност няма да са при новините. Информационните емисии няма да бъдат съкращавани, дори напротив. Преди месеци телевизията пусна централната си емисия в 20 ч и така се конкурира с “По света и у нас” на БНТ.