Мечтае ли за кариера извън границите на България?  Какво е мнението й за по-младите колежки? Как се отразява славата й на нейната дъщеря? Какво прави през свободното си време? Може би сте си задавали тези въпроси?

Ето, че ще получите техния отговор от примата на българския поп фолк - Глория. Прочетете едно много вълнуващо интервю с нея...

- Как мина лятото ти?

- Отлично! Беше изпълнено с много купони и много любов.

- Разкажи ни нещо повече за новата си песен "Почти непознати"...

- Вчера й беше промото и по телевизия "Планета". Радвам се, че клипът е толкова гледан и коментиран. За мен е важно песента да влезе в сърцата на хората. Имаше го и изненадващия елемент със специалното участие на Илиян. Той направи уникална импровизация. Харесвам точно уникалните неща. И както всяко уникално нещо аз искам да го притежавам. Така, че не случайно поканих Илиян. За мен той е изпълнителя с най-секси гласа в българския поп фолк . Господ му е дал много, както и на Азис. Ромите са едни от най-невероятните и музикалните изпълнители. Благодаря му, че участва в моята песен и мисля, че с това песента само печели.

- На този хит ли ще заложиш за сезона или може би ще изненадаш с още нещо до края на годината?

- Не казвам. Ще има изненади. Засега оставям всичко в ръцете на феновете.

- Какво става с новия ти албум?

- Работя го все още... Полека, полека... Появяват се нови сингли и май накрая ще останат 3, 4 нови песни. Но и това е достатъчно.

- Мислиш ли отново за дует с Тони Дачева, с Азис?

- Не знам... С тях не сме мислили сериозно за това. По-скоро да... Стига само да ни попадне интересна песен. Почти винаги аз ходя на участията на Азис, той на моите. Хората са чували не едно и две изпълнения от нас. При нас няма табута и стил, с който не може да се правим.

- Мечтаеш ли си за кариера извън границите на България? А защо не и за дует с Цеца?

- Дай Боже! За това зная,че трябва много силен гръб и силна финансова помощ. Пожелавам си го, но тези неща стават с много пари.

- На какво ниво е нашата музика спрямо световната?

- Ние сме малка държава, но тук са събрани много талантливи певци, композитори, текстописци, гримьори. Нека престанем да се подценяваме. Това не говори добре за нас като нация. Всяка държава си има своите известни личности, които трябва да се ценят. Щом като другите ни харесват и заимстват от нас, това е показателно. Само аз имам 10 откраднати песни от Сърбия. Клиповете ни също се крадат. Дай Боже нещата да се развиват и да се правят хубави песни. Защо не след време да имаме български изпълнител или човек от друга сфера със световна популярност? На този етап само спортистите са световноизвестни.

- Какво е твоето мнение за по-младите ти колежки?

- Харесвам много от тях. Най-вече се впечатлявам от пеещите изпълнители като Цвети Янева. Пее убийствено! Винаги ще помагам с каквото мога стига да искат моята подкрепа. Безкрайно много ги уважавам. Била съм и жури в "Мюзик Айдъл". Знам колко е трудно да се измине целият този път, но за един изпълнител преди всичко е важно да има характер и богат репертоар.

- Положително или отрицателно се отразява славата ти на твоята дъщеря Симона?

- По-скоро положително. Тя от малка е свикнала с вниманието към нея и не знае друг живот. Не й е лесно. Чува разни коментари за мен, но все пак не всички са длъжни да ме харесват както и аз не харесвам всеки. Всеки си има избор и мнение. По-скоро се присмиваме на някои хора, които се изказват неподготвени. В никакъв случай индивиди, които чрез писанията изразяват злобата си не ни тормозят. То се вижда кой какво може.

- Какво прави Глория през свободното си време?

- Почти нямам свободно време... Действам си по моите неща. Глория в моето семейство е и мъж и жена. Справям се с много неща. Нямам асистент, не ми и трябва. Обичам да изпипвам всичко сама. Известна съм и с професията си, но се грижа и за дъщеря си. Карам я и я взимам от училище всеки ден. Освен това имам пътувания, участия. Графикът ми е уплътнен.

- Казват, че си с голямо самочувствие...

- Хората, които говорят това не ме познават и не са контактували с мен, за да го твърдят. Аз обаче имам един готин лаф: "Скромността е липса на други качества". А аз имам изобилие от качества.

- Пожелай нещо на почитателите си в HotNews.bg...

- Пожелавам здраве, късмет, любов! Дерзайте, продължавайте напред, радвайте се на живота! Ваша Глория, обичам ви много!