Сантра - звездата от „Байлндо - сцена на мечтите", е новият звезден репортер на „Календар". В шоуто, което сбъдва мечти, певицата партнира на 16-годишния Николай Дойчев от Добрич, чието съкровено желание е да осигури лечение на майка си, която се бори с рака.

Репортажите на Сантра ще гледаме от 18 октомври в централната новинарска емисия на Нова ТВ. Може би, неслучайно, темите, по които певицата ще работи, напомнят известни песни.

Понеделник, 18 октомври - Софийски кестени...


Еколози и природолюбители алармират, че символът на София - кестените, е на път да изчезне. Почти всички дървета са заразени от паразит, наречен листоминиращ молец, който с времето унищожава короните им. По този начин дърветата не могат да филтрират въздуха от изгорелите газове на автомобилите. Лечението, от което се нуждаят кестените е много просто - опадалите през есента листа трябва да се съберат и унищожават. По този начин заедно с изсъхналата шума ще бъдат премахнати и вредителите. Сантра ще се опита да разбере повече за борбата за спасяването на белите дробове на милионния град.

Вторник, 19 октомври - Циганско лято или златна есен...


В разгара на есента живакът в термометрите прогресивно спада, а всеки от нас започва с умиление да си спомня отминалите топли дни. Все по-обичайна гледка стават струпаните хора пред щандовете за отоплителни уреди. Какво трябва да знаем, за да изберем подходящ и енергоспестяващ уред в сезона, когато все още е рано да правим сметка на парното.

Сряда, 20 октомври - Усмивката...


Учени от университета на Гламорган установиха, че чувството за хумор на мъжете и жените започва рязко да намалява, когато надхвърлят 50 години. Тогава хората ставали все по-големи мърморковци. Според същите данни докато едно дете намира поводи за смях около 300 пъти на ден, тийнейджърите се смеят средно по шест пъти дневно. Колко усмивки ще успее да предизвика Сантра...

Четвъртък, 21 октомври - Да се учим и да работим...


Анализатори на пазара на труда прогнозират, че през следващите години някои предпочитани професии ще изгубят позициите си на пазара. Причините - новите технологии все повече обезсмислят работата на тези хора, а работодателите от своя страна ще предпочетат да спестят пари и да заменят работниците с автоматизирани системи. Какво трябва да знаят бъдещите студенти, преди да вземат решение в каква професия да инвестират време и пари.

Петък, 22 октомври - Руса амбиция...


На 23 октомври ще бъде направен опит за поставяне на нов световен рекорд. Над 1000 блондинки от цял свят се очаква да се съберат в центъра на София, за да развеят руси гриви заедно. Според организаторите на събитието целта е да се повиши статуса на блондинките в обществения, икономическия и политическия живот. Какви качества са нужни, за да станете част от опита за рекорд...