Минка Кели бе провъзгласена за най-сексапилната жена в света от престижното американско списание за мъже "Ескуайър".

С короната за 2010 година се окичи американската актриса, известна най-вече с това, че е нежната половинка на батъра на Ню Йорк Янкис Дерек Джетър, пише .

30-годишната очарователна брюнетка не може да се похвали с кой знае какви запомнящи се роли в професионалната си биография, но затова пък в графата неин баща стои името на Рик Дъфи от "Аеросмит".

*Минка Кели

Класацията на "Ескуайър" всъщност представлява своебразен сексуален атлас на Земята. В него фигурират най-привлекателните жени от 195 страни в света. Критериите за подбор на кандидатките са очи, фигура, обаяние, достижения в спорта, активна жизнена позиция.

*Минка Кели

В списъка на списанието попадат политически личности, първи дами, модели, актриси, кралици на красотата, танцьорки, певици и дори бивша сексуална робиня от Камбоджа.

*Минка Кели

Живеещата във Великобритания Наталия Водянова е избрана за най-привлекателната рускиня, а бившият премиер Юлия Тимошенко е победителката във Великобритания.

*Наталия Водянова

*Юлия Тимошенко

В класацията попадат и актрисите Натали Портман от Израeл, Моника Белучи като представител на Италия, Чарлийз Терон (ЮАР), Наталия Орейро (Уругвай) и Диана Крюгер (Германия).

*Натали Портман 

* Моника Белучи 

*Чарлийз Терон

*Наталия Орейро

*Диана Крюгер

Сред най-сексуалните жени на Земята са и Карла Бруни - съпруга на френския президент Никола Саркози, кралицата на Йордания - Реания, президентът на Аржентина - Кристина Фернандес де Кирчнер и първата дама на Азербейджан - Мехрибан Алиева.

*(Л-Д )Карла Бруни, Реания, Кристина Фернандес де Кирчнер, Мехрибан Алиева

Най-красивата българка според "Ескуайър" е варненката Ралица Иванова, която от няколко години живее и работи като модел във Флорида, САЩ.

*Ралица Иванова

Макар да се е снимала в няколко реклами, тя не е успяла да пробие в модния бизнес у нас. Америка обаче не успява да я спре. Напротив – дори й помага. Рали се среща с местни фотографи и заснема като на шега първите си професионални фотосесии.

*Ралица Иванова

Оказва се, че бива приета блестящо от американците и малко по малко тя се моделира по американски вкус. От брюнетка става блондинка, естественият й бюст бързо бива уголемен, но остава в златната среда, а тенът е непрестанно бронзов и парещо привличащ.

Минка Кели, която е известна предимно с ролята си от сериала "Friday Night Lights" споделя пред сп. "Ескуайър", че се чувства много добре на 30 години - много по-уверена, спокойна за недостатъците си и наясно със себе си. Тя признава, че когато е била на 20, не е била толкова уверена. Що се отнася до плановете й, Минка Кели казва, че не знае какво ще прави в бъдеще и се радва, че е така.

Вижте фотогалерия:

Ралица Иванова

Минка Кели

Вижте видео:

Минка Кели за "Ескуайър"

Ралица Иванова фотосесия