Почитатели на Тоше Проески се събират за да почетат паметта му. Те се обръщат към всички фенове на певеца с официално писмо. Вижте го:

Както и всяка година, Международният Тоше Проески фен клуб форум ще отбележи тригодишнината от трагичната смърт на Тоше.

Знаейки, колко Тоше обичаше природата и разбираше нуждата от това, тя да се запази, решихме в негово име, да бъдем едни от дарителите за засаждането на 483 чинара, ‘’ Dar za Bulevar- Znak da volimo Beograd ‘’ на булеварда крал Александър в Белград.

Всяко стъбло ще бъде отбелязано с табелка с името на дарителя. Чинарът е вековно дърво и той, вместо нас, след много години ще пази спомена за Тоше Проески.

С оглед на това,че става въпрос за голям брой дървета,’’ JКП Зеленило-Белград’’, който е организатор на акцията, реши,че церемонията за откриването на улицата ще бъде след завършването на всички работи около засаждането на чинарите, което ще се проведе от Октомври до средата на Ноември.

Членове на нашия форум от всички държави от бивша Югославия и България , ще присъстват на официалното откриване на булеварда, заедно с всички останали дарители на 483-те чинара, но за това допълнително ще ви информираме.

На 16 Октомври, както и миналата година, навсякъде, където има наши членове в Македония, Балканите и Европа ще се организират литургии в памет на Тоще, под мотото ‘’ Милион сърца-една молитва’’ Наред с това, наши членове организирано ще изпратят и ще следват пътя на Маратонците, които на 16 Октомври ще пробягат маршрута от Нова Градишка до Крушево.

Имаме честта, от името на близките на Тоше, на неговото семейство и на Международната фондация “Тодор Проески”, заедно да поканим всички фенове на Тоше да бъдат част от помен-отбелязването в неговия роден град - Крушево, на 16 Октомври, по повод тригодишнината от трагичната му смърт.

Ще бъде организиран помен в църквата Св. Богородица, след това ще се посети вечния дом на Тоше. Ще бъде открит и осветен 33 метровият кръст край манастирът Св. Преображение, което бе една от мечтите на Тоше и накрая денят ще завърши с обяд за всички присъстващи в конака на манастира.

Ако не можете да бъдете в Крушево, ние като фен клуб, организираме, както и миналата година, литургии в повече градове из цяла бивша Югославия и България. За София литургията ще бъде в църквата ‘’Свети Седмочисленици’’. Службата ще започне в 13 часа.

На 5 Октомври 2010 , по повод тригодишнината от последния концерт на Тоше Проески на градския стадион в Скопие, на площада пред ‘’Домът на АРМ’’ в Скопие, отбелязахме тази важна за нас дата с концерт, наречен ‘’ Бъди и ти част от звездното небе на Тоше’’.

Концертът бе организиран от Международния Тоше Проески фен клуб форум и Сити радио. Така, въпреки дъждновното време , още веднъж успяхме да отдадем почит на нашия идол и да ги изпеем неговите най-големи хитове.

Наред с концерта, на 5 Октомври от 10 до16 часа във фоайето на ‘’ Домът на АРМ’’ в Скопие организирахме кръводарителска акция със съдействието на Червеният кръст, както и с поддръжката на Международната фондация “Тодор Проески” - под мотото ‘’ Аз току що спасих живот, а Вие? “ Мотото е същото като това на кръводарителската акция, в която участваше и самият Тоше.

С уважение,
Международен Тоше Проески фен клуб форум

*Тоше Проески

Вижте видео:

Тоше Проески - Igra Bez Granica

 Тоше Проески - Bože čuvaj ja od zlo

Тоше Проески - Tajno Moja 

Тоше Проески - Jos uvjek sanjam da smo zajedno 

Концерт- "Бъди и ти част от звездното небе на Тоше"