Като изключим някои телевизионни водещи, чийто вкус е повече от изискан и стилен, повечето лица от малкия екран често правят грешки в облеклото си.

За да си телевизионен водещ на каквото и да е предаване, следва да имаш чар, харизма, добра дикция, интелект и още куп качества.

В България обаче след като наум преброихме добрите водещи, които отговарят на повечето от критериите за такива, статистиката започна да говори не много добри неща, пише "Вю София".

Българският водещ често е неориентиран във външния си вид и оставен в ръцете на още по-неориентирани стилисти.

Някои от познатите лица от малкия екран залагат на прекалено класическата визия и не смеят да експериментират, а други - точно обратното, защото го правят, но често не улучват. Е, разбира се, има и такива, за които вкус е синоним на собственото им име.

Стилът на една водеща на новини не може да бъде наречен другояче освен строг и класически. Сака, ризи, рядко експериментиране с цветовата гама за разлика от прическата.

Тук е редно да отбележим, че образът на Ани Салич от Би Ти Ви се променя из основи в другото предаване, което тя води в момента - "Великолепната шесторка". И за разлика от стилните костюми, които отиват на визията й в "Новините", роклите, диплите, къдриците, кожените яки, корсетите и кринолините са малко неподходящи за благотворително шоу, което цели да разчувства българската публика.



Телевизионната половинка на Ани - Юксел Кадриев, е колкото стилен, винаги с костюм и вратовръзка, толкова и често напълно в клишето - избирайки по-светли тонове на костюмите и "интересни" нюанси на вратовръзките.



Стилът на г-жа Светла Петрова от "Сеизмограф" пък често залита в неподходящи цветове и съчетания. Строг поглед изпод очила без рамки, нова фризура на всяка смяна на сезоните и един отличителен белег - елек+риза=ефир. Къси поли, рокли върху ризи и вратовръзки се редуват с шалчета и фишута в цветовете на дъгата.



Водещата от на "Четири очи" Цветанка Ризова също има стилистични прегрешения в комбинациите и цветовете. Силният цвят очевидно при нея е водещ, но на фона на още по-силния цвят на студиото, шаренията често отвлича зрителя от иначе сериозните интервюта, които прави тя.



За Венета Райкова, водещата на "Горещо" имахме по-лошо впечатление, но като се загледа човек, установява, че проблемът е по-скоро в прическата и грима, а не в дрехите.

Миглена Димчева и Нели Хаджийска виждаме в "Търси се". Но двете дами не търсят, а направо издирват стила си от доста време, но все не успяват да го намерят. Лекият кич се редува с рядко интересни кройки при иначе вечно усмихнатите и ведри водещи. При тях можеш да срещнеш почти всичко - от ботуш до над коляното, през златни материи, до пера в косата - всичко е възможно.

И ако съществува модно бедствие в ефира, то името му е г-жа "Море от любов". Наталия Симеонова редовно се разхожда в море от волани, драперии, къдри и финтифлюшки, а прическите й често са ставали тема на разговор.